Annons

Mölstads vinblogg

Mikael Mölstad

Mikael Mölstad

Det är ingen hejd på vilka spritblandningar som finns på Systembolaget. I mitt jobb för Svenskan behöver jag inte prova öl och sprit. Det tackar jag för. Inte för att det är ointressant men för att mina provningsövningar på Systembolaget då skulle vara i flera dagar – varje gång.

Men faktum att jag ändå kollar in öl- och spritsorterna som kommer – och ibland provar jag en del. De finns ju uppställda på samma sätt som vinflaskorna, vid samma tillfälle.

Nu i oktober lanseras t ex flera bra whisky från Irland och Skottland och spännande Rhum från Paraguay och Trindidad. Mindre kul är de konstiga godisvarianter av sprit som ständigt dyker upp. Jag vet inte varför Systembolaget köper dem – men det kanske är diskriminerade att inte göra det.

Bols Foam Cocktail Pack är godissprit i skumform. Hur kul är det?

Det lustigaste i den vägen är Bols Foam Cocktail Pack. Kommer i oktober. Det är alltså små flaskor som ger ett spritskum med sötslirig smak av banan, svartavinbär eller apelsin.

Tanken är väl att man ska kunna fixa smarriga godiscocktails och få till den där skummiga toppen som bartender grejar med lite äggvita i blandningen. Vad det är som ger skummet i Bols Foam Cocktail Pack har jag inte tagit reda på.

Bols Foam Cocktail Pack är ett bra exempel på en totalt onödig produkt.

 

Om VinbloggenVälkommen till Mikael Mölstads blogg om framförallt vin men även om mat och annan dryck.


Här skriver jag om vad jag som händer här hemma och ute i världen – trender och nyheter.


Är det något du tycker jag ska ta upp min på min blogg – eller kanske i en krönika?


Mejla på: mikael.molstad@svd.se.


Jag har skrivit om vin i tjugofem år, bland annat som skapare av En värld av vin.


Jag arbetar också med mat - och dryckeskvalitet i kombination med service i mitt arbete som grundare och redaktionschef på restaurangguiden White Guide.


Sedan 2005 medverkar jag regelbundet med vintips och krönikor i Svenska Dagbladet.