Annons

Mölstads vinblogg

Mikael Mölstad

Mikael Mölstad

En salig blandning av länder och vinstilar. Just nu är det en intensiv provningssäsong på Systembolaget. Vi provar bland annat de nya vinerna som kommer 1 oktober. Det handlar om 58 viner totalt varav 23 vita och 35 röda. Dessa buteljer och boxar får nu chansen ett helt år på att etablera sig i Systembolagets ordinarie sortiment. Det handlar om att de ska sälja tillräckligt mycket under denna tid.

Till skillnad från tillfälliga nyheter levereras hela tiden nya flaskor eller boxar när de tar slut på Systembolagets hyllor.

Bland de nya vinerna i oktober finns nästan alla vinländer representerade – från klassiska européer till Nya Världens mer marknadsanpassade varianter.

Många viner att prova blir det. Just denna provning måste därför göras under två dagar.

Vi provar också nya årgångar av viner som redan ligger på det ordinarie sortimentet. Denna gång är det hela hundra viner som ska provas. En grannlaga uppgift. Oftast känner jag till dessa och då gäller det att få en känsla om vinet blivit bättre eller sämre i sin nya upplaga.

Allt kommer att avslöjas om lite mer än en månad.

 

Om VinbloggenVälkommen till Mikael Mölstads blogg om framförallt vin men även om mat och annan dryck.


Här skriver jag om vad jag som händer här hemma och ute i världen – trender och nyheter.


Är det något du tycker jag ska ta upp min på min blogg – eller kanske i en krönika?


Mejla på: mikael.molstad@svd.se.


Jag har skrivit om vin i tjugofem år, bland annat som skapare av En värld av vin.


Jag arbetar också med mat - och dryckeskvalitet i kombination med service i mitt arbete som grundare och redaktionschef på restaurangguiden White Guide.


Sedan 2005 medverkar jag regelbundet med vintips och krönikor i Svenska Dagbladet.