Annons

Mölstads vinblogg

Mikael Mölstad

Mikael Mölstad

Tack för tipset! I fredags skrev jag om en svensk Wine Crime-deckare som om det var något nytt i världshistorien. Det var det naturligtvis inte. En påpasslig svenskan-läsare påpekade snabbt att hela denna genre uppfanns av en tysk vid namn Paul Grote. Om denna tyske mångsysslare var först ska jag inte svära på. Men har har hållit på ett antal år.

Tysken Paul Grote har gett ut sex wine crime-böcker. Men var han först med böcker i denna genre?

Hans första bok hette ”Tod in Bordeaux”. Den handlar om en tysk vinhandlare, hans bäste vän, en fransk vinhandlare, och förstås ett mystiskt mord. Efter det har ytterligare fem ”wein krimi” utkommit. Den senaste hette ”Der Wein des KGB”. Här kan du läsa mer om Paul Grote.

Faktum är Paul Grote också gjort en deckare i champagnemiljö. Ingen ska dock förringa att Kåre Halldéns champagne-deckare är den första på svenska. Och den är riktigt bra, kan jag påstå efter en nylig genomläsning.

 

Om VinbloggenVälkommen till Mikael Mölstads blogg om framförallt vin men även om mat och annan dryck.


Här skriver jag om vad jag som händer här hemma och ute i världen – trender och nyheter.


Är det något du tycker jag ska ta upp min på min blogg – eller kanske i en krönika?


Mejla på: mikael.molstad@svd.se.


Jag har skrivit om vin i tjugofem år, bland annat som skapare av En värld av vin.


Jag arbetar också med mat - och dryckeskvalitet i kombination med service i mitt arbete som grundare och redaktionschef på restaurangguiden White Guide.


Sedan 2005 medverkar jag regelbundet med vintips och krönikor i Svenska Dagbladet.