Annons

Mölstads vinblogg

Mikael Mölstad

Mikael Mölstad

Blindprovning är inget som är bra för hälsan. Som jag berättade om i fredags är jag ingen stor vän av vinprovning blint. Åtminstone inte i offentliga sammanhang. Man har allting att förlora. Lyckas man inte undrar alla vad man är för en vissen vinprovare. Skulle man lyckas någorlunda misstänker alla att man fuskat.

Häromdagen hittade jag en krönika i Wall Street Journal där vinskribenten berättade om detta dilemma. I hans vinkretsar kallas en som prickar rätt vin vid en blindprovning för en ”Richard Pratt” – precis som den fuskande huvudpersonen i Roald Dahl-novellen jag berättade om i körnikan.

Flera har hört av sig och undrat om novellen Vinkännaren finns att få tag på i Sverige. Jag har tyvärr inga uppgifter om det. På originalspråket engelska heter novellen Taste. Här kan du läsa mer om var den finns utgiven i för böcker på engelska.

Roald Dahls fans hemsida

Wikipedia om novellen Taste

Vill du skratta åt en person som gör bort sig rejält när han vill blindprova ett vin på restaurangen kan du kolla här.

YouTube Preview Image

Att testa det okända lockar många tycks det – med tanke på alla skräckfilmer i sommar. Men allt ska inte provas därhemma.

 

Om VinbloggenVälkommen till Mikael Mölstads blogg om framförallt vin men även om mat och annan dryck.


Här skriver jag om vad jag som händer här hemma och ute i världen – trender och nyheter.


Är det något du tycker jag ska ta upp min på min blogg – eller kanske i en krönika?


Mejla på: mikael.molstad@svd.se.


Jag har skrivit om vin i tjugofem år, bland annat som skapare av En värld av vin.


Jag arbetar också med mat - och dryckeskvalitet i kombination med service i mitt arbete som grundare och redaktionschef på restaurangguiden White Guide.


Sedan 2005 medverkar jag regelbundet med vintips och krönikor i Svenska Dagbladet.