Annons

Mölstads vinblogg

Mikael Mölstad

Mikael Mölstad

Det kommer fler vinetiketter med ditt favoritband – jag lovar. I fredags skrev jag om Motörhead och deras Shiraz-vin. Det var ett tecken i tiden på att inget hårdrockband idag, hur hårt det än är, kan överleva på att enbart sälja CD-skivor. Detta trots att jag fick ett läsarmejl som berättade att Lemmy Kilmister i Motörhead, enligt läsaren, tjänat mer pengar på att ha skrivit några låtar som Ozzy Osbourne gör succé med än att alla deras CD-inkomster tillsammans.

Jag kan lova att det kommer mer vin och sprit med namn på rockband. I söndags uppträdde the Big 4 på scen i Göteborg. Denna trashmetall-konsert sändes i SvT och jag fick uppleva det sista delen med Metallica. Jag gillade det. Där fanns en musikalisk energi som är svåröverträffad i arenasammanhang. Visste vore det kul med ett James Hetfield-vin? För inte är det väl så mycket trashmetal över honom idag?  Jag tycker mer att han symboliserar en nya världen-chardonnay – lite smörig i utseendet med en syrlig framtoning men ack så klassiska referenser i harmonierna.

Det är tveksamt om ett vin med Anthrax skulle slå – åtminstone för de engelsktalande.

Vad gäller Slayer, Megadeth och Anthrax är jag mer osäker. Hur bra vore det egentligen med ett Anthrax-vin? Ett flaska rödtjut med en ton av mjältbrand skulle nog inte bli en storsäljare. Megadeth och Slayer är inte så mycket bättre. De borde funderat på detta innan de valde sitt namn.

 

Om VinbloggenVälkommen till Mikael Mölstads blogg om framförallt vin men även om mat och annan dryck.


Här skriver jag om vad jag som händer här hemma och ute i världen – trender och nyheter.


Är det något du tycker jag ska ta upp min på min blogg – eller kanske i en krönika?


Mejla på: mikael.molstad@svd.se.


Jag har skrivit om vin i tjugofem år, bland annat som skapare av En värld av vin.


Jag arbetar också med mat - och dryckeskvalitet i kombination med service i mitt arbete som grundare och redaktionschef på restaurangguiden White Guide.


Sedan 2005 medverkar jag regelbundet med vintips och krönikor i Svenska Dagbladet.