Annons

Mölstads vinblogg

Mikael Mölstad

Mikael Mölstad

Restaurang Pontus! blir ett allaktivitetshus. Snart öppnar Pontus Frithiof upp sin nya ombyggda restaurang i Stockholm. Den populära matsalen med sin boktapet blir kvar men matkonceptet ska bli mer brasserie de luxe än lyxkrog. I övrigt byggs allt om inklusive en ny hörnlokal. De blir fem olika avdelningar på nya Pontus: Matsalen, Seafood Bar, Deli, Cocktailbar och Köket med festvåning och matstudio. I höst ska man till och med servera frukost.

Pontus Frithiof var mäkta stolt när han berättade om sitt nya Pontus!

Pontus Frithiof var mäkta stolt när han presenterade allt det nya på en pressvisning. Han tyckte till och med att detta om- och nybygge var roligare än själva invigningen för fyra år sedan.

Jag som älskar skaldjur ser fram emot många besök i den nya Seafood Bar i lokalen där det tidigare serverades sushi. Jag fick ett prat med mästersommelieren Mario E Moroni för att höra om hur han tänker kring vinerna till skaldjuren.

Det blir mycket champagne (och det är ju rätt). Som Krug-ambassadör ska de servera denna lyxiga prestigechampagne på glas för den nätta summan av 259 kr. Men det kan det vara värt då en helflaska kostar 1 400 kr på Systembolaget. Men de har också ett femtiotal andra champagnemärken på lager.

Pontus chefssommelier är skaldjurens egen Super-Mario.

Det kommer bara att finnas vita viner på listan. Mycket Bourgogne – både ekad och oekad men även chardonnay från Kalifornien som Mario gillar skarpt. Mera vita: Riesling från Alsace och Österrike med rik frukt, pinot gris och pinot blanc från Alsace och torra Tokai-viner på druvorna harslevelü och furmint. Den spanska vita favoriterna från Galicien på druvan albarinho är också perfekta till skaldjur och framför allt grillad fisk, menar Mario E Moroni.

Tjugo viner ska alltid finnas på glas – till överkomliga priser. Det gläder mig – liksom hela vinlistan i skaldjursbaren.

Om VinbloggenVälkommen till Mikael Mölstads blogg om framförallt vin men även om mat och annan dryck.


Här skriver jag om vad jag som händer här hemma och ute i världen – trender och nyheter.


Är det något du tycker jag ska ta upp min på min blogg – eller kanske i en krönika?


Mejla på: mikael.molstad@svd.se.


Jag har skrivit om vin i tjugofem år, bland annat som skapare av En värld av vin.


Jag arbetar också med mat - och dryckeskvalitet i kombination med service i mitt arbete som grundare och redaktionschef på restaurangguiden White Guide.


Sedan 2005 medverkar jag regelbundet med vintips och krönikor i Svenska Dagbladet.