Annons

Mölstads vinblogg

Mikael Mölstad

Mikael Mölstad

Livet har sina ljusa sidor – champagne är en av dem. Vinskribentjobbet är sällan speciellt glamouröst. Vinprovandet på Systembolaget är rejält krävande och knappast speciellt lustfyllt. Att skriva artiklar, redigera texter och ställa samma tabeller handlar mycket om ett gott hantverk under sena kvällar. Kort sagt: att ha vin som yrke är inte alls lika kul som det är att ha det som hobby. Många gånger önskar jag att jag hade den där hobby-lusten till vin.

I Spegelsalen och angränsande rum provades och diskuterades champagne en hel eftermiddag.

Men i måndags var det i alla fall dags. Det var den årliga champagnedagen i Spegelsalen på Grand Hotel. Där samlas vinskribenter, restauratörer, sommelierer och annat fackfolk för att prova de svenska importörernas bästa champagner. En lustfylld tillställning där jag få chansen att prova dessa ädla drycker och prata bubbel med kunniga människor. Där finns både de stora kända champagnehusen och en del nykomlingar (för mig i alla fall) som t ex Henri Mandois med en fantastisk Blanc de Blanc Premier Cru från 2005 för bara knappt 250 kr. Tyvärr finns den ännu inte i Sverige.

Med lite champagne i glaset känner man ändå att livet har sina ljusa stunder. Även om man spottar ut det mesta.

 

Om VinbloggenVälkommen till Mikael Mölstads blogg om framförallt vin men även om mat och annan dryck.


Här skriver jag om vad jag som händer här hemma och ute i världen – trender och nyheter.


Är det något du tycker jag ska ta upp min på min blogg – eller kanske i en krönika?


Mejla på: mikael.molstad@svd.se.


Jag har skrivit om vin i tjugofem år, bland annat som skapare av En värld av vin.


Jag arbetar också med mat - och dryckeskvalitet i kombination med service i mitt arbete som grundare och redaktionschef på restaurangguiden White Guide.


Sedan 2005 medverkar jag regelbundet med vintips och krönikor i Svenska Dagbladet.