Annons

Mölstads vinblogg

Mikael Mölstad

Mikael Mölstad

Är svenskarna omättliga på roséviner? Idag har jag provat sommarnyheterna på Systembolaget och där fanns, inte förvånade, ett dussintal roséviner. En mycket blandad konfekt med några riktigt tilltalande godsaker men också flera trista stolpskott. Jag provade också det fasta sortimentet av roséer och samma sak där – många meningslösa viner utan doft eller karaktär. Men också ett antal riktigt bra. Så håll koll på mina rekommendationer framöver.

Senare i veckan ska jag också prova ett stort antal roséer på beställningssortimentet. Det ska bli spännande då detta sortiment brukar bjuda på många annorlunda, men bra viner – till bra priser.

Snart är det sommar och snart kommer det att stå ett glas rosévin nära dig.

Ja, rosévinerna verkar ha kommit för att stanna åtminstone under den svenska sommaren. Det gillar jag, även om kvaliteten fortfarande är alltför varierad. För tio år sedan började jag propagera för rosévin när jag jobbade som vinpratare på SvT:s Go’kväll. Trägen vinner tydligen för nu har den lilla rosévinsbäcken förvandlats till en stor flod.

 

Om VinbloggenVälkommen till Mikael Mölstads blogg om framförallt vin men även om mat och annan dryck.


Här skriver jag om vad jag som händer här hemma och ute i världen – trender och nyheter.


Är det något du tycker jag ska ta upp min på min blogg – eller kanske i en krönika?


Mejla på: mikael.molstad@svd.se.


Jag har skrivit om vin i tjugofem år, bland annat som skapare av En värld av vin.


Jag arbetar också med mat - och dryckeskvalitet i kombination med service i mitt arbete som grundare och redaktionschef på restaurangguiden White Guide.


Sedan 2005 medverkar jag regelbundet med vintips och krönikor i Svenska Dagbladet.