Annons

Mölstads vinblogg

Mikael Mölstad

Mikael Mölstad

Kanske kan det bli något av Sverige som vinland. Har just provat igenom alla nya aktuella årgångar i det fast sortimentet – men också ett gäng viner som ska lanseras i maj i det tillfälliga sortimentet. Där finns det mycket att se fram emot. Det mesta är från klassiska vinområden i Europa. Många bra och prisvärda bourgogner, men också berömda Rhône-viner som Châteauneuf-du-Pape eller pampiga Chianti från Toscana.

Mindre klassiskt är två svenska viner som håller riktigt bra nivå: Interkardinal Solaris och Hällåkra Rondo. Speciellt Interkardinal-vinet övertygar stort. Producerat på Vingården i Åhus men skapat av Sveriges kanske skickligaste vinproducent (åtminstone när det gäller torra viner) – Murre Sofrakis på Vingården i Klagshamn. Ett vin som lätt kan förväxlas med stora viner från södra halvklotet. Imponerande.

Interkardinal Solaris från Vingården i Klagshamn är ett svenskt vin som imponerar.

Jag tror inte jag har lovat äta upp min eventuella hatt om Sverige kan producera kvalitetsvin. Men skulle det vara så, så gör jag det gärna. Sverige kan bli ett vinland i norra Europa att räkna med – åtminstone i det mindre formatet.

Om VinbloggenVälkommen till Mikael Mölstads blogg om framförallt vin men även om mat och annan dryck.


Här skriver jag om vad jag som händer här hemma och ute i världen – trender och nyheter.


Är det något du tycker jag ska ta upp min på min blogg – eller kanske i en krönika?


Mejla på: mikael.molstad@svd.se.


Jag har skrivit om vin i tjugofem år, bland annat som skapare av En värld av vin.


Jag arbetar också med mat - och dryckeskvalitet i kombination med service i mitt arbete som grundare och redaktionschef på restaurangguiden White Guide.


Sedan 2005 medverkar jag regelbundet med vintips och krönikor i Svenska Dagbladet.