Annons

Mölstads vinblogg

Mikael Mölstad

Mikael Mölstad

Nu känns det som jag har full koll. Om du tror att det mesta av mitt liv kretsar kring vin och restauranger så har du helt rätt. Men de senaste dagarna har det just bara kretsat kring dessa ämnen – jag har varken sett restauranger eller vinflaskor. Allt har handlat om att få till allt med prisutdelare, bildspel, filmer, scenframträdanden och tusen andra saker som hör en gala till.

Ja, på måndag är det dags för restaurangbranschens egen Oscars-variant – White Guide-galan. Samtidigt lanseras årets upplaga av White Guide – Sveriges största krogguide. För er som vet hur storslaget det är på Kodak Theater i Hollywood kan jag meddela: vi försöker vara lika häftiga. Publiktrycket är i alla fall lika stort. Detta är ju en branschgala bara för inbjudna. Just nu är det över 1000 personer anmälda. Trots att vi satte stopp för tre dagar sedan dyker det upp ömmande fall hela tiden – och andra sena anmälningar som vi bara måste acceptera. Det är ju ganska synd om en vinnare inte får plats i lokalen – som ett exempel. Särskilt som vinnarna inte vet om att de är just vinnare förrän deras namn ropas ut – precis som på Oscarsgalan.

Ikväll känns det som om allt är på plats. Jag är dessutom extra glad att vår duktiga och fryntliga Landsbygdsminister Eskil Erlandsson ska både inleda och avsluta det hela. Han är en bra karl.

När de sista pressmeddelandena är klara ikväll får det nog bli ett glas vin. Det är jag värd. På måndag kväll kan du läsa om vilka som vann. Det finns på olika webbsidor och andra bloggar – och på White Guides egen webb förstås.

Om VinbloggenVälkommen till Mikael Mölstads blogg om framförallt vin men även om mat och annan dryck.


Här skriver jag om vad jag som händer här hemma och ute i världen – trender och nyheter.


Är det något du tycker jag ska ta upp min på min blogg – eller kanske i en krönika?


Mejla på: mikael.molstad@svd.se.


Jag har skrivit om vin i tjugofem år, bland annat som skapare av En värld av vin.


Jag arbetar också med mat - och dryckeskvalitet i kombination med service i mitt arbete som grundare och redaktionschef på restaurangguiden White Guide.


Sedan 2005 medverkar jag regelbundet med vintips och krönikor i Svenska Dagbladet.