Annons

Mölstads vinblogg

Mikael Mölstad

Mikael Mölstad

Livet har sina ljusa sidor. Mitt i allt jättejobb med den förestående White Guide-galan på måndag blev det lite avkoppling härom dagen. Jag fick nöjet att spendera en kväll med Sofia Wistam på restaurangen Fredsgatan 12. Sofia ska vara moderator på den stora galan dit över 800 människor ska söka sig på måndag. Syftet var att diskutera genom alla prismottagare och prisutdelare så att det blir ordning och reda. Det är viktigt för en moderator på en så komplicerad prisutdelning att ha koll på allt och ställa de rätta intressanta frågorna. Det är ju en mycket kvalificerad publik av journalister och restaurangmänniskor som finns i publiken.

Lite tilltugg innan förrätten. Smått och jättegott på en bädd av halm.

Vi åt gott, det ska inte förnekas, men Sofia var återhållsam, bör också påpekas. Hon genomgår en tioveckors träningskur som varken innefattar alkohol eller bröd. Men en massa tuff träning på gym. Hon var vid gott mod, trots att sju veckor återstod. Och trots att det är semmeltider.

Sören Polonius stod nere vid F12:s kök och provade vin medan kockarna lagade upp olika rätter som skulle matchas med vinerna.

Sören Polonius, F12:s supersommelier, höll samma kväll på att prova igenom ett sjuttiotal viner till den nya menyn som ska presenteras i veckan. Det är en grannlaga uppgift att sätta rätt vin till rätt mat. En bättre skaffad person än Sören Polonius för detta finns knappt. Jag fick nöjet att prova några viner – och faktiskt mest alkoholbefriade. Om det är något i vinsammanhang nu som är trend så är det konsten att hitta alkoholfria eller lågalkoholviner som ska passa till maten. Även de som kör, eller av andra skäl inte kan dricka alkohol, ska också kunna få något passande till maten.

Om VinbloggenVälkommen till Mikael Mölstads blogg om framförallt vin men även om mat och annan dryck.


Här skriver jag om vad jag som händer här hemma och ute i världen – trender och nyheter.


Är det något du tycker jag ska ta upp min på min blogg – eller kanske i en krönika?


Mejla på: mikael.molstad@svd.se.


Jag har skrivit om vin i tjugofem år, bland annat som skapare av En värld av vin.


Jag arbetar också med mat - och dryckeskvalitet i kombination med service i mitt arbete som grundare och redaktionschef på restaurangguiden White Guide.


Sedan 2005 medverkar jag regelbundet med vintips och krönikor i Svenska Dagbladet.