Annons

Mölstads vinblogg

Mikael Mölstad

Mikael Mölstad

Snabbt och nytt med kul möjligheter. Idag öppnade Systembolaget sin nya webbplats – kolla här. Inför nästa veckas vinrekommendationer har jag haft anledning att testa funktionerna på allvar. Det är  framför allt mycket nytt i söksystemet. Tidigare kunde jag gå in på t ex röda viner och sedan precisera mina val som kunde vara region Italien – Piemonte, druva Nebbiolo och pris mellan 80 och 120 kr. Sedan sökte jag och fick fram min lista där jag såg vilka viner som fanns. Det var bra och jag blev förstås van vid detta.

Nu fungerar sökningen genom att man i realtid begränsar sitt urval. Du kan börja var du vill: vintyper, olika sortiment, land eller vad du har för mat. Om du börjat på ett landval så kommer automatiskt regionerna upp i landet. När man väl kommer in i det så funkar det riktigt bra. Man ser också hela tiden hur många träffar det finns inom det val du gjort. En nyhet är att du också kan söka på förslutning, naturkork, skruvkapsyl ja till och med tappkran. Fast tappkran är väl inget annat än box-vin, kan jag tro.

Systembolagets nya webbplats har många nya intressanta funktioner.

En riktigt bra och skojig nyhet är att du kan söka på alla ord i fakta och vinbeskrivningar. Söker du till exmpel på svarta vinbär, rött vin och Frankrike så hittar du 39 viner med ordet ”svarta vinbär” i smakbeskrivningen. En annan smart funktion är att du också kan sortera i träfflistorna efter namn, område, pris etc.

Jo, det ska nog bli bra det här. Det verkar vara genomtänkt och funktionsmässigt har det inte varit några problem.

Om VinbloggenVälkommen till Mikael Mölstads blogg om framförallt vin men även om mat och annan dryck.


Här skriver jag om vad jag som händer här hemma och ute i världen – trender och nyheter.


Är det något du tycker jag ska ta upp min på min blogg – eller kanske i en krönika?


Mejla på: mikael.molstad@svd.se.


Jag har skrivit om vin i tjugofem år, bland annat som skapare av En värld av vin.


Jag arbetar också med mat - och dryckeskvalitet i kombination med service i mitt arbete som grundare och redaktionschef på restaurangguiden White Guide.


Sedan 2005 medverkar jag regelbundet med vintips och krönikor i Svenska Dagbladet.