Annons

Mölstads vinblogg

Mikael Mölstad

Mikael Mölstad

Tillbaka på Systembolaget med månadsprovningar. Efter den rejäla holmgången med beställningssortimentet är det vardagslunk igen. Ja, du minns kanske mina inlägg om de 1 560 vinerna vi provade under tre veckors tid. I torsdags förra veckan och på måndagen denna vecka var jag tillbaka på Systembolagets provningslokal. Det var provningar av de nya årgångarna av viner i det ordinarie sortimentet – ett sjuttiotal flaskor. Genomgående är kvaliteten jämnare än förr. Några nya guldkorn har jag hittat. De kommer att redovisas efterhand.

Det är trångt både bland flaskor och vid bord när Systembolaget arrangerar provning för vinskribenter.

Jag och mina vinprovarkollegor fick också testa de nya vinerna som ska släppas den 1 april. Alla dessa viner ska få en chans att ta en plats i det ordinarie sortimentet, om de säljer tillräckligt bra under ett år. Det handlar om 67 olika viner varav nio alkoholfria. Ja, två av dem ska väl inte ens betraktas som vin. Den ena är en alkoholfri mojito (ganska bra) och den andra en ren blåbärsdryck (mycket bra). Kvaliteten i övrigt var lite blandad. Men var lugn, det finns tillräckligt mycket bra viner att rapportera om när den dagen kommer.

Om VinbloggenVälkommen till Mikael Mölstads blogg om framförallt vin men även om mat och annan dryck.


Här skriver jag om vad jag som händer här hemma och ute i världen – trender och nyheter.


Är det något du tycker jag ska ta upp min på min blogg – eller kanske i en krönika?


Mejla på: mikael.molstad@svd.se.


Jag har skrivit om vin i tjugofem år, bland annat som skapare av En värld av vin.


Jag arbetar också med mat - och dryckeskvalitet i kombination med service i mitt arbete som grundare och redaktionschef på restaurangguiden White Guide.


Sedan 2005 medverkar jag regelbundet med vintips och krönikor i Svenska Dagbladet.