Annons

Mölstads vinblogg

Mikael Mölstad

Mikael Mölstad

Don’t try this at home.  1560 buteljer senare. Nu har jag varit med och provat det fantastiska utbudet i Systembolagets beställningssortiment. En grannlaga och viktig uppgift då dessa viner verkligen är värda att lyftas fram. Här finns mycket gott och spännande av viner som du annars inte hittar i det ofta likriktade sortimentet i butikerna.

Det är ett tufft men lärorikt jobb. Man lär sig enormt mycket om vin och olika vinstilar från hela världen. Ena timmen är det ett trettiotal olika sauvignon blanc från många delar av världen. Några timmar senare får jag prova ett femtontal Amarone – mycket smak och extrakt – och mycket alkohol (jodå vi spottar noggrant ut varenda droppe). Och så fortsatte det, timme ut och timme in.

Etiketter och flaskdesign har utvecklats. Det är ingen hejd på uppfinningsrika idéer.

Mina kollegor på Allt om Vin Bengt-Göran Kronstam (DN:s vinskribent) och Håkan Larsson (skriver även på DI på nätet och pratar mat och vin på Meny på P1) har varit flitigast under alla de tretton dagarna. De sammanställer också alla protokoll med de betyg och omdömen som ska publiceras i Allt om Vin i slutet av mars. Dessutom har Mats Hanzon, Gunilla Hultgren-Karell (Expressen och Allt om Mat) samt Mischa Billing (Allt om Mat) varit flitiga provare. En riktigt skojigt gäng att prova vin tillsamman med. Jag kan lova att det blir många spännande diskussioner om viner och deras kvalitet runt bord och datorer.

Nu är det slutproduktion av White Guide 2011 för hela slanten. Premiär i början på mars. Och nya artiklar och viner i Svenska Dagbladet.

Om VinbloggenVälkommen till Mikael Mölstads blogg om framförallt vin men även om mat och annan dryck.


Här skriver jag om vad jag som händer här hemma och ute i världen – trender och nyheter.


Är det något du tycker jag ska ta upp min på min blogg – eller kanske i en krönika?


Mejla på: mikael.molstad@svd.se.


Jag har skrivit om vin i tjugofem år, bland annat som skapare av En värld av vin.


Jag arbetar också med mat - och dryckeskvalitet i kombination med service i mitt arbete som grundare och redaktionschef på restaurangguiden White Guide.


Sedan 2005 medverkar jag regelbundet med vintips och krönikor i Svenska Dagbladet.