Annons

Mölstads vinblogg

Mikael Mölstad

Mikael Mölstad

En blodigt finger kunde stoppat allt. Jag har precis fått rapporter från kock-VM i Lyon där Tommy Myllymäki tagit silver. Ja, det blev faktiskt totalt skandinaviskt på prispallen med dansken Rasmus Kofoed som överlägsen segrare och norrmannen Gunnar Hvarnes som lite besviken trea.

Men Tommy var glad. Ja, han var faktiskt överlycklig. Starten blev  nämligen en katastrof då han skar sig i fingret och tappade en del blod. Efter tusen timmars provlagning händer det. Det är ju bara amatörer som skär sig i fingrarna, trodde jag.

Men proffset Tommy jobbade snabbt ikapp den förlorade tiden. Strongt gjort, tycker jag. Han har helt enkelt gjort en otrolig prestation.

Glad Tommy med sin ”commis” och Paul Bocuse i förgrunden.

Vafalls, tänker ni. En vinblogg utan vin? Här kommer det direkt från Lyon: vinimportören Elisabeth Engelsen-Ellqvist på Bibendum ringde stolt och berättade att hon stod och drack Champagne Laurent Perrier med Prins Carl Philip på mottagningen efter Bocuse d’Or-tävlingen Lyon. Så det så.

Om VinbloggenVälkommen till Mikael Mölstads blogg om framförallt vin men även om mat och annan dryck.


Här skriver jag om vad jag som händer här hemma och ute i världen – trender och nyheter.


Är det något du tycker jag ska ta upp min på min blogg – eller kanske i en krönika?


Mejla på: mikael.molstad@svd.se.


Jag har skrivit om vin i tjugofem år, bland annat som skapare av En värld av vin.


Jag arbetar också med mat - och dryckeskvalitet i kombination med service i mitt arbete som grundare och redaktionschef på restaurangguiden White Guide.


Sedan 2005 medverkar jag regelbundet med vintips och krönikor i Svenska Dagbladet.