Mikael Mölstad
En blodigt finger kunde stoppat allt. Jag har precis fått rapporter från kock-VM i Lyon där Tommy Myllymäki tagit silver. Ja, det blev faktiskt totalt skandinaviskt på prispallen med dansken Rasmus Kofoed som överlägsen segrare och norrmannen Gunnar Hvarnes som lite besviken trea.
Men Tommy var glad. Ja, han var faktiskt överlycklig. Starten blev nämligen en katastrof då han skar sig i fingret och tappade en del blod. Efter tusen timmars provlagning händer det. Det är ju bara amatörer som skär sig i fingrarna, trodde jag.
Men proffset Tommy jobbade snabbt ikapp den förlorade tiden. Strongt gjort, tycker jag. Han har helt enkelt gjort en otrolig prestation.
Glad Tommy med sin ”commis” och Paul Bocuse i förgrunden.
Vafalls, tänker ni. En vinblogg utan vin? Här kommer det direkt från Lyon: vinimportören Elisabeth Engelsen-Ellqvist på Bibendum ringde stolt och berättade att hon stod och drack Champagne Laurent Perrier med Prins Carl Philip på mottagningen efter Bocuse d’Or-tävlingen Lyon. Så det så.