Annons

Mölstads vinblogg

Mikael Mölstad

Mikael Mölstad

120 viner om dagen kräver sin man och kvinna. Just nu pågår en jättelik provning av alla vinerna på Systembolagets beställningssortiment. Det är vinmagasinet Allt om Vin som arrangerar hela denna unika genomgång av dessa dolda skatter. Jag är också en av redaktörerna på Allt om Vin och tampas nu med dessa horder av flaskor mest varje dag.

Som tur är finns Maria och Emil från Vinkällaren Grappe. De håller reda på alla viner och sorterar upp dem i provningsomgångar. Varje dag får vi en excelfil att fylla i – med omdömen och betyg för varenda flaska. Allt ställs sedan samman och blir till en provningskatalog för alla vinerna i beställningssortimentet.

Många flaskor blir det. Och detta är ändå bara en bråkdel.

Numera kan man faktiskt beställa dessa viner direkt på Systembolagets webbplats. Det kallas för e-beställning och det är värt att prova. Inte minst för att vinerna är riktigt bra. I snitt skulle jag tror att de håller dubbelt så hög kvalitet för varje krona som de i ordinarie sortimentet. Men det är min personliga uppfattning.

Nu är det bara sex dagars provning kvar. Det ska nog gå bra om inte tänderna faller ut innan dess.

Fram i mars kommer Allt om Vin ut och då kan du läsa hela resultatet.

Om VinbloggenVälkommen till Mikael Mölstads blogg om framförallt vin men även om mat och annan dryck.


Här skriver jag om vad jag som händer här hemma och ute i världen – trender och nyheter.


Är det något du tycker jag ska ta upp min på min blogg – eller kanske i en krönika?


Mejla på: mikael.molstad@svd.se.


Jag har skrivit om vin i tjugofem år, bland annat som skapare av En värld av vin.


Jag arbetar också med mat - och dryckeskvalitet i kombination med service i mitt arbete som grundare och redaktionschef på restaurangguiden White Guide.


Sedan 2005 medverkar jag regelbundet med vintips och krönikor i Svenska Dagbladet.