Annons

Mölstads vinblogg

Mikael Mölstad

Mikael Mölstad

Då är det snart dags. På fredag den 28 januari är det premiär för mig som vinskribent på mitt gamla husorgan Svenska Dagbladet. Det ser jag fram emot. Jag är både stolt och hedrad över uppdraget – och jag tror mig ha koll på vilket ansvar det handlar om.

De flesta SvD-läsarna känner ju redan till mig eftersom jag vinduellerat med Jens Dolk sedan 2006. Dessutom har jag hållit till på Tasteline som ju varit en del av Svenskan under flera år.

Men nu är jag officiell vinskribent. Varje vecka året runt ska jag leverera mina personliga texter med tillhörande vintips. Så det gäller att få upp ångan redan från början. Men som många av er kanske vet så är ju det här med vin och restauranger verkligen min värld, ja jag lever i den nästan dygnet runt utan avbrott av helger eller semestrar.

Med andra ord: det ska inte vara några problem med uppslag. Jag är ju omgiven av nya idéer och tankar kring vin och mat hela tiden. Det gäller bara att fånga dem i luften.

Så är det detta med bloggeriet också. Det är helt nytt för mig. Jag läser ju visserligen andras bloggar men har värjt mig för att sätta igång själv. Det ska ju hållas igång. Men när Svenskan bad mig starta en blogg vid sidan av vinskriveriet i tidningen så tvekade jag inte. Här får jag ju faktiskt en kul möjlighet att ge dig som läsare en lite ”bakom-kulisserna”-bild av mitt liv i branschen.

Hoppas att du kommer att gilla mina blogg-inlägg. Och hoppas att du vill kommentera dem också.

Om VinbloggenVälkommen till Mikael Mölstads blogg om framförallt vin men även om mat och annan dryck.


Här skriver jag om vad jag som händer här hemma och ute i världen – trender och nyheter.


Är det något du tycker jag ska ta upp min på min blogg – eller kanske i en krönika?


Mejla på: mikael.molstad@svd.se.


Jag har skrivit om vin i tjugofem år, bland annat som skapare av En värld av vin.


Jag arbetar också med mat - och dryckeskvalitet i kombination med service i mitt arbete som grundare och redaktionschef på restaurangguiden White Guide.


Sedan 2005 medverkar jag regelbundet med vintips och krönikor i Svenska Dagbladet.