Vasaloppet

Ingrid Kjellström

Ingrid Kjellström

En liten samling valla att välja mellan. Foto: privat.

Kvällen innan avfärd till Sälen har pappa kommit hit med sitt vallabestånd. Några burkar härstammar från 80-talet (då han själv åkte Vasaloppet på 5:40), men jag har hört att valla inte har något bäst före datum så om det passar sig kan vi fästvalla med dem! I övrigt har vi ätit (pasta) och jag gör efterrätt samtidigt som pappa preparerar mina skidor. Bra fördelning av arbete enligt min åsikt.

Min pappa tvättar rent mina skidor med vallaväck ute i trapphuset. Foto: privat.

Imorgon bär det av tidigt. Jag räknar med att kunna få lite vallatips i Mora och äta en god middag i Sälen (den lokala skolan serverar gedigen mat för en skidåkare har jag hört). Sedan sova ordentligt natten till söndag. Nu är det på riktigt!

Och vet ni, jag har lagt så mycket tid, engagemang och fokus på de nio milen som ska åkas på söndag att nu måste jag se till att få valuta för arbetet ha roligt under tiden. Jag har skrivit det förut men det är ett viktigt mantra. Det kommer att bli jobbigt och jag kommer att bli trött, det är jag mycket väl medveten om. Jag ska försöka att undvika alla negativa tankar, dela upp spåret i etapper och påminna mig själv om att jag säkert har 60% av all energi kvar när det börjar ta emot rejält. Det kommer att gå bra! Och jag har ett resesällskap i världsklass – min vän Gustav i spåret och pappa och lillasyster bredvid.

Ett tips är att Dalarnas Tidning skriver kontinuerliga uppdateringar kring allt som rör Vasaloppen.

Lycka till alla ni andra åkare!

Om bloggen


Jag heter Ingrid Kjellström och ska åka mitt första Vasalopp/Öppet spår i år!
Att röra på mig utomhus har varit ett av mina största intressen under hela mitt 23-åriga liv. Däremot är jag ingen jätteerfaren skidåkare och ser fram emot de nio milen med skräckblandad förtjusning.
Här på bloggen kommer jag skriva om mina fram- och motgångar och om de lärdomar jag får på vägen mot startlinjen i Sälen den 26 februari.
När jag inte tränar inför Vasaloppet eller skriver om det pluggar jag till civilingenjör och driver sajten Womengineer.se.
Maila mig på ingridkj@kth.se om du vill komma i kontakt med mig.
Fler bloggar