Vasaloppet

Ingrid Kjellström

Ingrid Kjellström

Det går alldeles utmärkt att följa Vasaloppet på nätet. Allt från väder, vallatips, TV-sändningar och radio finns att tillgå för att följa och hålla sig uppdaterad kring Vasaloppskalaset i Dalarna. Här: snygg grafik över vädret just idag från SVT.

Helgen närmar sig med stormsteg och i takt med att vallatips och väderprognoser börjar exponeras växer också nervositeten i min mage! Men det är en bra nervositet – förväntansfull. Det ska bli ett äventyr att åka upp till Mora och Sälen för att delta i Vasaloppskalaset, för att inte tala om vilket äventyr åkturen kommer att bli…

För er som inte är på plats i Dalarna i helgen sänder SVT flera av loppen i helgen och nästa vecka. Nytt för i år är att Tjejvasan sänds live, men det finns också Play program och sändningar från SVT Gävle Dala  från flera av de andra loppen.

Idag och fram till Vasaloppet den 4 mars går det även att lyssna på Vasaloppsradion. ”Vasaloppsradion ger dig direktsändningar från Tjejvasan och Vasaloppet samt Vasaloppsstudion varje eftermiddag. Här får du Trafikinfo, Vallatips, Spårinformation mm.” (Perfekt att lyssna på i bilen upp till Mora på lördag!).

För både åkare och intressenter har SVT även en sida för Vasaloppsvädret med fin grafik över hur vädret kan komma arta sig under de olika loppen och med webbkameror från olika delar av Vasaloppsspåren.

För den som ska åka främst: här finns Swix vallatips inför de olika Vasaloppen.

Hoppas ni alla får en fin helg i Vasaloppsanda! Även om det är en vecka kvar tills det riktiga loppet går och även om ni inte befinner er i Dalarna.

Om bloggen


Jag heter Ingrid Kjellström och ska åka mitt första Vasalopp/Öppet spår i år!
Att röra på mig utomhus har varit ett av mina största intressen under hela mitt 23-åriga liv. Däremot är jag ingen jätteerfaren skidåkare och ser fram emot de nio milen med skräckblandad förtjusning.
Här på bloggen kommer jag skriva om mina fram- och motgångar och om de lärdomar jag får på vägen mot startlinjen i Sälen den 26 februari.
När jag inte tränar inför Vasaloppet eller skriver om det pluggar jag till civilingenjör och driver sajten Womengineer.se.
Maila mig på ingridkj@kth.se om du vill komma i kontakt med mig.
Fler bloggar