Vasaloppet

Ingrid Kjellström

Ingrid Kjellström

Jag har länge hållit ut i min älskade skaljacka (som jag har på bilden här till höger) när jag åkt skidor och sprungit, men måste till slut ge mig och inse att den inte är lika funktionell när man ägnar sig åt jobbiga aktiviteter som när man sitter i en skidlift eller när det spöregnar. För svettig har jag definitivt blivit när jag åkt med den på mig, det räcker med en mindre uppförsbacke så har ångan stigit upp genom kragen och hamnat på mina skidglasögon, som i sin tur fått ett lager av is på sig. Inte bra på något sätt och vis. Himla irriterande, speciellt eftersom jag också snabbt blivit kall när jag tagit en paus.

Därför är jag eld och lågor över att på prova min nya jacka från Craft, en Performance XC Light Jacket, som är till för skidåkning. Den är i soft shell material och vindtät på framsidan. Dessutom är den blommig på ryggen, typiskt sådant som får mig på bra humör.

Det känns som att det är mycket snack och mindre verkstad på den här bloggen just nu. Tyvärr har det inte blivit något åka av i veckan, främst på grund av logistikproblemen med att kånka skidor till skolan och att jag kommit hem så sent varje kväll. Jag har tränat en hel del annat men till helgen är det äntligen upp till bevis på skidorna. Då blir det Stockholmsdebut för min del och säsongsdebut för min pojkväns del. Åh så jag längtar!

Om bloggen


Jag heter Ingrid Kjellström och ska åka mitt första Vasalopp/Öppet spår i år!
Att röra på mig utomhus har varit ett av mina största intressen under hela mitt 23-åriga liv. Däremot är jag ingen jätteerfaren skidåkare och ser fram emot de nio milen med skräckblandad förtjusning.
Här på bloggen kommer jag skriva om mina fram- och motgångar och om de lärdomar jag får på vägen mot startlinjen i Sälen den 26 februari.
När jag inte tränar inför Vasaloppet eller skriver om det pluggar jag till civilingenjör och driver sajten Womengineer.se.
Maila mig på ingridkj@kth.se om du vill komma i kontakt med mig.
Fler bloggar