Vasaloppet

Ingrid Kjellström

Ingrid Kjellström

Jag har ännu inte besökt konstsnöspåret i Täby. Det är något omständigt för mig att ta mig dit, eftersom att jag inte har någon bil och inte heller någon dusch på skolan. Kan därmed inte kan duscha efter att ha åkt på vardagsförmiddagar, vilket jag skulle föredra eftersom det är ljust ute då. Annars ser det ljust ut – man kan åka Roslagsbanan till Täby kyrkby och sedan promenera någon kilometer till spåret. Se på karta vart spåret ligger här. Det och lite annan information fick jag idag från den förening som driver konstsnöspåret.

Idag har de tre klassiska spår på cirka 4 km varav 450 meter i början och 500 meter på slutet är konstsnö. Enligt uppgift från en åkare är det gräs på några ställen, men det är inga problem att åka. Dock så rekommenderas vad jag sett andra på Facebook kalla ”Stockholmsskidorna”. Några sådana äger jag tyvärr inte. Men förhoppningsvis hinner snötäcket växa tills det att jag kan åka dit om ett par dagar!

Så länge roar jag mig med att köra dubbelpass på Friskis – idag blev det spinning och cirkelfys. Till min glädje blir jag inte så trött efter två ganska hårda träningstimmar, inte i jämförelse med hur jag blev det i början av hösten! Gott! Dessutom har jag sett till att min bättre hälft försetts med längdskidor idag. Alltså bådar allt för bra skidhelger framöver!

Har någon varit och åkt i Täby och kan recensera spåren där?

Om bloggen


Jag heter Ingrid Kjellström och ska åka mitt första Vasalopp/Öppet spår i år!
Att röra på mig utomhus har varit ett av mina största intressen under hela mitt 23-åriga liv. Däremot är jag ingen jätteerfaren skidåkare och ser fram emot de nio milen med skräckblandad förtjusning.
Här på bloggen kommer jag skriva om mina fram- och motgångar och om de lärdomar jag får på vägen mot startlinjen i Sälen den 26 februari.
När jag inte tränar inför Vasaloppet eller skriver om det pluggar jag till civilingenjör och driver sajten Womengineer.se.
Maila mig på ingridkj@kth.se om du vill komma i kontakt med mig.
Fler bloggar