Vasaloppet

Ingrid Kjellström

Ingrid Kjellström

Att stå på rullskidor igen efter att ha några skidmil i kroppen var både en positiv och negativ upplevelse. Det positiva var att jag kände att min teknik fått sig ett lyft. Känslan av att jag gled mer när jag diagonalade infann sig, precis som att jag aktiverar magen bättre under stakningen. Win!

Det som inte var så roligt: För det första så åkte jag inne i stan, bredvid Kristinebergs tunnelbana, och det är kanske inte att rekommendera. Underlaget var grusigt och just som jag fått fart så tvingades jag vända för att gatan tog slut. Dessutom bjöd jag på underhållning till ett helt dagis och många tunnelbanepassagerare när jag stundtals vinglade fram som Bambi på hal is. (Saken var den att jag inte riktigt hann lägga tid på att åka ut i förorten för att leta bra vägar). Sedan upptäckte jag, efter att ha åkt på snö med ett par bra stavar, att de stavar som jag låtit gå i arv till rullskidestavar är usla. Jag kan nästan se hur de böjer sig när jag slår dem i asfalten (yes, det är den ansträngningen som behövs för att jag ska få ”fäste”).

De gula är mina gamla stavspetsar som jag bytt ut mot de svarta för att kunna använda stavarna till rullskidor.

Jag har alltså inte riktigt charmats av rullskideåkningen ännu. Jag får ont i händerna och känner mig obalanserad (övning ger färdighet såklart!). Men så länge snön lyser med sin frånvaro ska jag lägga energi på att låta rullskidorna bli till ett nöje. Jag har lyckats fatta tycke för både roddmaskninen och löpning i stadsmiljö under hösten, rullskidorna borde inte vara chanslösa… hoppas jag.

Är det någon som har några tips på hur man lär sig tycka om att åka rullskidor och vart det finns bra vägar i Stockholm?

Om bloggen


Jag heter Ingrid Kjellström och ska åka mitt första Vasalopp/Öppet spår i år!
Att röra på mig utomhus har varit ett av mina största intressen under hela mitt 23-åriga liv. Däremot är jag ingen jätteerfaren skidåkare och ser fram emot de nio milen med skräckblandad förtjusning.
Här på bloggen kommer jag skriva om mina fram- och motgångar och om de lärdomar jag får på vägen mot startlinjen i Sälen den 26 februari.
När jag inte tränar inför Vasaloppet eller skriver om det pluggar jag till civilingenjör och driver sajten Womengineer.se.
Maila mig på ingridkj@kth.se om du vill komma i kontakt med mig.
Fler bloggar