Vasaloppet

Ingrid Kjellström

Ingrid Kjellström

De röda är mina nya skidor, de blåa är mina gamla. De nya har hela 4 gånger belag bättre än de äldre.

De mörka pjäxorna är mina gamla, de vita mina nya.

Det började med att jag skulle uppgradera mina skidpjäxor, eftersom en första anblick på de jag hade tidigare fick mig att tänka ”Barnen på Frostmofjället” och inte ”Wow, snabba pjäxor”. De är ett par mjuka och sköna pjäxor som jag haft god användning för, men de klassar helt enkelt inte för ett Vasalopp. Jag tog med mig en pjäxa till sportaffären för att köpa en ny med samma bindningssystem.

Inne i affären förklarade jag mitt ärende och jag fick frågan om resten av min utrustning var av samma kvalité som pjäxan. Jo, så var det – allt kom med i ett paket för sisådär fem år sedan. Jag fick berättat för mig att ”Du skulle nog komma runt Vasaloppet på de skidorna, men det skulle inte glida så bra”.

Jag gillar mina gamla skidor, och har hört att det viktigaste är att man känner och trivs med sin utrustning under ett Vasalopp. Men efter att ha fått en snabb genomgång i belag och vallning insåg jag att det skulle krävas ett hästjobb för att få vallan att sitta kvar i nio mil på mina gamla skidor. Ett hästjobb som jag själv inte är kapabel till att utföra.

En halvtimme senare klev jag ut ur butiken med en ny skidutrustning. Det kändes ändå rätt bra. Skidorna är ett par ”Classic Race” från Atomic med ett par ”Rottefella” bindningar och pjäxorna är ”Amica” från Madshus.

Lite senare har jag även uppgraderat mina stavar till ett par betydligt styvare och lättare från Madshus. Man kommer trots allt att lyfta dem ett antal gånger under Vasaloppet.

Min budget för Vasaloppet har vidgats en hel del under uppladdningens gång, men hittills har min nya utrustning levt upp till förväntan och jag ser det som en investering eftersom jag planerar att åka skidor många vintrar framöver!

Om bloggen


Jag heter Ingrid Kjellström och ska åka mitt första Vasalopp/Öppet spår i år!
Att röra på mig utomhus har varit ett av mina största intressen under hela mitt 23-åriga liv. Däremot är jag ingen jätteerfaren skidåkare och ser fram emot de nio milen med skräckblandad förtjusning.
Här på bloggen kommer jag skriva om mina fram- och motgångar och om de lärdomar jag får på vägen mot startlinjen i Sälen den 26 februari.
När jag inte tränar inför Vasaloppet eller skriver om det pluggar jag till civilingenjör och driver sajten Womengineer.se.
Maila mig på ingridkj@kth.se om du vill komma i kontakt med mig.
Fler bloggar