Vasaloppet

Michael Öh

Michael Öh

Som vanligt när jag ska köra seedningsloppe sjunker temperaturen. Tror att det var ca 15 minus på start idag. Men jag har lärt mig hur jag ska göra (peppar peppar) för att hålla värmen i händerna. Hade inga problem alls idag. Förutom ett mindre misstag i morse då jag glömde nummerlapp och chipp kvar i lägenheten. Kom på det precis när jag skulle stiga på bussen. Så det vart bil upp till starten istället. Igår kväll kunde jag inte bestämma mig och jag skulle satsa på att sticka iväg tidigt eller senare. Det blev senare. Och det behövdes inget val för det. När jag kom dit var fållan full.

När jag väl tog plats i ledet kände jag på statusen på mina skidor. Grymma igen. Idag hade jag även riktigt bra fäste. Det var ingen som gled om mig under hela tävlingen och jag flög (Kanske inte) upp för backarna som en italiensk bergsget. Flög även ned i snön i första backen. Ställde mig på hälarna för att få maximalt glid och det fick jag. De gled ifrån mig och en krasch direkt. Inget som kunde hindra mig idag då jag gjorde mitt bästa lopp någonsin. 3.09.17 körde jag 45km på. Med mina mått mätt är det riktigt bra. Tror jag var ca 20 min snabbare på 30km än jag var i fredags.


Två taggade åkare innan starten varav en med earmuffs


Men jag har tagit ut mig rejält. Såg på pulskolckan när jag kom i mål att min snittpuls över 3.09 låg på 169 slag. Det kändes. Spränghuvudvärk en timme efter målgång. Blåsor i händerna och väldigt sliten rygg. Förhoppningsvis kan detta räcka för en plats i startled sex. Men det är nog på gränsen, blir spännande att se.

Spåren idag var helt suveräna. stenhårda, snabba (och höger spår oftast ledigt) . Det är en av orsakerna till att tiden blev så bra. En annan är som jag skrev att jag tog ut mig rejält men jag tror också att min uppladdning hade med saken att göra. Det är ju svårt att säga att det kändes bättre. som vanligt går det i vågor, ibland känns det bra och ibland vill man svänga ut i skogen och försvinna. Men jag tror att Pre sport gelen gav mig extra kraft under en längre period. Kändes väldigt bra, speciellt efter varje vätskekontroll. Kommer att köra den på söndag. En nackdel för mig med den var att jag kunde inte äta någon frukost efter att jag pressat i mig två på morgonen. Kanske ska äta först och sen trycka dom.

Hur som helst är jag väldigt nöjd med dagen!

Om bloggen


Jag heter Ingrid Kjellström och ska åka mitt första Vasalopp/Öppet spår i år!
Att röra på mig utomhus har varit ett av mina största intressen under hela mitt 23-åriga liv. Däremot är jag ingen jätteerfaren skidåkare och ser fram emot de nio milen med skräckblandad förtjusning.
Här på bloggen kommer jag skriva om mina fram- och motgångar och om de lärdomar jag får på vägen mot startlinjen i Sälen den 26 februari.
När jag inte tränar inför Vasaloppet eller skriver om det pluggar jag till civilingenjör och driver sajten Womengineer.se.
Maila mig på ingridkj@kth.se om du vill komma i kontakt med mig.
Fler bloggar