Vasaloppet

Michael Öh

Michael Öh

Gårdagens väderprognos sade mulet och ca minus tolv, med rätt stor risk för nederbörd. Det var ca minus tre och nederbörd. Dock inte så farligt. Men det var roligt i bussen till start. För det smidigaste sättet att ta sig till start är att åka buss. Alla var rätt laddade och många pratade om vallningen. Vart lite orolig då det pratades om klisterföre. Jag hade fått hjälp av Johan som vallat min skidor enligt konstens alla regler och efter prognosen som sade minus tolv. Inget klister på mina skidor. Jag tror inte att det var klisterföre heller.


Startgrupp fyra är på väg att starta.


När jag kom upp till start hade jag ca 30 min på mig. Skönt! Gott om tid är det inte alltid man har och nu kunde jag fixa allt som ska fixas innan start. Av med kläderna och i påsen som man har med sig. Lämna påsen till lastbilen som tar den till duschen i Mora. Allt gick smidigt. Gick runt och kollade lite och åt en bulle och lite saft. Sen ropade startern att det var ca fem min kvar och då knallade jag in i fållan och drabbades av panik. Chippet. Vart har jag gjort av chippet. För jag hade det inte på mig. Måste ha lämnat det i påsen. Kände i alla fickor jag hade men hittade det inte. Som tur var hade jag midjeväska runt magen och där i hade jag lagt det. Snabbt på med det och på med skidorna och sen gick starten.

Jag hade fantastiskt glid. Ganska ok fäste också men glidet var helt suveränt. I vissa backar gled jag ifatt personer som var 50 meter före mig vilket kändes underbart. Det verkade som många hade det tungt i spåret med nysnön som kom och det var väl lite segt att staka på platta partier men i backarna var jag kung. Tror inte någon hade snabbare skidor än mig. Hade det bara varit nedför hela sträckan tror jag att jag haft chans på seger! Nästan så jag vågade mig på ett ur spår rop, så nöjd var jag.

Loppet i sig gick ganska bra. (Kan ju inte göra annat med det glidet) Tog inte ut mig maximalt. (hade säkert kunnat pressa en minut till). Körde på 2.28 men vet inte ännu hur långt det räcker.

Oavsett hur trött man är är det fantastiskt att se målet i Mora. Nästa lopp blir på tisdag. Kör nu en spännande återuppbyggnad av kroppen. Mer om det senare!

Om bloggen


Jag heter Ingrid Kjellström och ska åka mitt första Vasalopp/Öppet spår i år!
Att röra på mig utomhus har varit ett av mina största intressen under hela mitt 23-åriga liv. Däremot är jag ingen jätteerfaren skidåkare och ser fram emot de nio milen med skräckblandad förtjusning.
Här på bloggen kommer jag skriva om mina fram- och motgångar och om de lärdomar jag får på vägen mot startlinjen i Sälen den 26 februari.
När jag inte tränar inför Vasaloppet eller skriver om det pluggar jag till civilingenjör och driver sajten Womengineer.se.
Maila mig på ingridkj@kth.se om du vill komma i kontakt med mig.
Fler bloggar