Vasaloppet

Michael Öh

Michael Öh

Pratade stakträning på lunchen idag. Johan Sauer berättade att han köpt nya och några centimeter längre stavar för att ge mer kraft i stakningen. Det borde ju fungera om man tittar på t.ex. Petter Northug som ser ut att ha extremt långa stavar. Men för Sauer var effekten omvänd. Han upplevde att armstyrkan tog slut direkt. Jag tycker att det låter märkligt. Tror att han gått på 0.85 regeln och därför köpt något längre stavar. Han har ändå klämt ca 50 mil detta år och borde ju anpassa sig ganska snabbt. Jocke Nord i Trondheim ger också tipset att ha ”precis för korta stavar” så det kanske är viktigare än man tror.

Samtidigt ger det ju onekligen mig en tanke på att kapa mina egna stavar i hopp om att staka ännu bättre. Mina fina stavar blev föresten stulna på tävlingen i Harsa. Jag hade hängt dom på mina skidor efter loppet och när jag kom hem såg jag att det var ett par andra stavar jag hade. Det som stör mig mest med ”bytet” var förutom att det skiljde 1000kr i pris (Vilket innebär att mina var 1000kr bättre), är att dessa saknar korkhandtag. Men jag har snabba skidor i alla fall. Funderar på att kapa i alla fall. Hur gör man det föresten?

Om bloggen


Jag heter Ingrid Kjellström och ska åka mitt första Vasalopp/Öppet spår i år!
Att röra på mig utomhus har varit ett av mina största intressen under hela mitt 23-åriga liv. Däremot är jag ingen jätteerfaren skidåkare och ser fram emot de nio milen med skräckblandad förtjusning.
Här på bloggen kommer jag skriva om mina fram- och motgångar och om de lärdomar jag får på vägen mot startlinjen i Sälen den 26 februari.
När jag inte tränar inför Vasaloppet eller skriver om det pluggar jag till civilingenjör och driver sajten Womengineer.se.
Maila mig på ingridkj@kth.se om du vill komma i kontakt med mig.
Fler bloggar