Vasaloppet

Michael Öh

Michael Öh

Ankomsten till Harsa blev lite senare än tänkt. Efter lite kolhydrater (och flytande protein) är nu fokus på att få så snabba skidor som möjligt tills i morgon. Och tydligen prutar vi inget på det. Först har jag gjort rent fästzonen med vallaväck. Sen har skidorna borstats och grundats med grafit. Hård grafit

Erik Emanuelsson med vallajärnet

Efter grafitomgången blir det nu en blandning av grön och lite blå flourvalla. För det ska bli kallt i morgon. Under 15 grader kallt. Det kan innebära att vi åtminstonde får hårda och fina spår.

Snacket i stugan (förutom allt vallasnack) är hur det ska gå i morgon. Sauer är given favorit och kör för att ta sig in i tredje startgrupp på Vasan. Sen har vi Hällås och Öystein som kör för att kvala till fjärde grupp. Helgesson och Emanuelsson är lite outsiders som kan skrälla och hamna i allt från fjärde till sjunde. Jag och Lindén kämpar för att hamna i en grupp eller åtminstonde komma i mål. Start är kl 11.00. Nu ska vi kolla hur vi kommer dit.

Lite nervöst är det.

Om bloggen


Jag heter Ingrid Kjellström och ska åka mitt första Vasalopp/Öppet spår i år!
Att röra på mig utomhus har varit ett av mina största intressen under hela mitt 23-åriga liv. Däremot är jag ingen jätteerfaren skidåkare och ser fram emot de nio milen med skräckblandad förtjusning.
Här på bloggen kommer jag skriva om mina fram- och motgångar och om de lärdomar jag får på vägen mot startlinjen i Sälen den 26 februari.
När jag inte tränar inför Vasaloppet eller skriver om det pluggar jag till civilingenjör och driver sajten Womengineer.se.
Maila mig på ingridkj@kth.se om du vill komma i kontakt med mig.
Fler bloggar