Vasaloppet

Michael Öh

Michael Öh

Nu börjar det nog bli dags att ladda kroppen med energi för helgens stora utmaning. Eller är det redan försent kanske? Vad ska man tänka på att få i sig förutom vätska och kolhydrater? Räcker det med vanlig spagetti? Eller ska man leta långt i hyllorna efter specialprodukter, kanske finns någon extra special kolhydratspagetti? Och räcker det med vanligt vatten? Som det känns nu är jag benägen att göra allt som står i min makt för att inte åka i mål och senare hem som siste man.

Under själva loppet är jägarblandning något det snackas en del om. Är det mest äldre som förespråkar det och vad innehåller det egentligen? Finns det olika typer av jägarblandningar att ha med sig? Nötter och choklad brukar vara en bra blandning men då hävdar vissa att det är för mycket socker i chokladen vilket inte är bra tidigt i loppet. Annars finns det ju många andra kosttillskott att ha med sig. Tips på sådana?

Vi blir sju kompisar som åker upp och laddar, vallar och bor tillsammans (och tävlar mot varandra) Det är också tre relativt vältränade Göteborgare med i gänget och det känns inte bra. Som uppvuxen i Dalarna har man skidåkning i blodet och ska rimligtvis inte få stryk av Göteborgare. Får se hur det går. Någon av dem kanske man kan tvåla dit.

Om bloggen


Jag heter Ingrid Kjellström och ska åka mitt första Vasalopp/Öppet spår i år!
Att röra på mig utomhus har varit ett av mina största intressen under hela mitt 23-åriga liv. Däremot är jag ingen jätteerfaren skidåkare och ser fram emot de nio milen med skräckblandad förtjusning.
Här på bloggen kommer jag skriva om mina fram- och motgångar och om de lärdomar jag får på vägen mot startlinjen i Sälen den 26 februari.
När jag inte tränar inför Vasaloppet eller skriver om det pluggar jag till civilingenjör och driver sajten Womengineer.se.
Maila mig på ingridkj@kth.se om du vill komma i kontakt med mig.
Fler bloggar