Vasaloppet

Michael Öh

Michael Öh

Ikväll är det dags för ett nytt träningspass. Fortsätter i Ågesta där jag nu har lärt mig spåret hyfsat. Ska för första gången möta internationellt motstånd i form av Öystein. Ska köra tre varv igen och lägga ytterligare 18km i kroppen. Har ingen träningsvärk längre så jag hoppas på att det ska gå lite snabbare. Mitt dilemma är ju att jag inte har någon mellanväxel och jag fick en kommentar att jag hittar den efter 30 mil. Det innebär troligen för mig att jag kan köra på den på upploppet i Vasan. Bättre sent än aldrig. Testar ett nytt uppladdningssätt idag. Ska prova äta kosttillskott i form av en mealbar som jag fått testa. Och efter passet ska jag svepa en smoothiie för lite snabbare återhämtning. Det blir intressant. Jag har inte varit någon förespråkare av kosttillskott men det ska bli intressant att testa. Är det någon som har bra tips och några erfarenheter av det?

Ur spår debatten tog fart rejält igår. Jag upplevde det inte som något större problem utan mer för att jobbigare för mig att åka om än att lämna plats. Hur skulle det vara om jag kämpade mig förbi någon och sen få slut på krut och stoppa upp den som jag precis kört om? Pinsamt för mig i alla fall. Det jag tycker jag kan utläsa genom att skumma bland kommentarerna är att de duktiga och lite snabbare åkarna gärna ber de lite långsammare att flytta på sig. Tvärtom tycker de lite långsammare och menar att de som är duktiga kan åka runt. Båda sidor verkade i alla fall överrens då det fanns dubbla spår. Sunt förnuft, anpassning och lite hänsyn så kommer nog alla att ha en trevlig upplevelse i spåret. Men i Ågesta är det glasklart, Ur spår gäller inte.

Samma problem finns också inom golfen. Släppa igenom snabbare spelare eller inte. Undrar om det är samma personer som ropar ur spår som förespråkar att man ska släppa igenom? Och vice versa. Hur gör ni?

45 dagar kvar till race!

Om bloggen


Jag heter Ingrid Kjellström och ska åka mitt första Vasalopp/Öppet spår i år!
Att röra på mig utomhus har varit ett av mina största intressen under hela mitt 23-åriga liv. Däremot är jag ingen jätteerfaren skidåkare och ser fram emot de nio milen med skräckblandad förtjusning.
Här på bloggen kommer jag skriva om mina fram- och motgångar och om de lärdomar jag får på vägen mot startlinjen i Sälen den 26 februari.
När jag inte tränar inför Vasaloppet eller skriver om det pluggar jag till civilingenjör och driver sajten Womengineer.se.
Maila mig på ingridkj@kth.se om du vill komma i kontakt med mig.
Fler bloggar