Vasaloppet

Michael Öh

Michael Öh

Jepp, du läste rätt. Jag körde tre varv på sex kilometaren och körde om runt tio andra åkare men klarade mig själv från att bli omkörd. Stort! Nu var jag visserligen ganska sent där och åkte. Elitåkarna hade gått i mål för länge sen men ändå. 10-0!

Något som slog mig idag ute på spåret var ändå att den gamla regeln, UR SPÅR! inte fungerar i Ågesta. Nu vet jag inte hur den funkar på andra spår runt om Stockholm eller runt om i Sverige men av de tio jag körde om idag var det endast en som gick ur spår. Hur funkar det på Vasaloppet? Förekommer det? (Kan vara bra att veta hur man ska agera när någon skriker bakom mig). Kan väl erkänna att jag själv gärna stannar i spåret och låter speedkulorna åka runt men om nån skriker så ska jag nog flytta på mig. Hur resonerar andra?

För det är extremt jobbigt för mig att åka om. De flesta jag kommer ifatt har en förmåga att ”höja sig” lite när man börjar närma sig. Och med min orutin kör jag då ännu hårdare för att komma ifatt. (Här börjar det bli jobbigt). Och när jag kommer ifatt, vill jag såklart nyttja det lilla fartövertaget jag har och kör om direkt. Då. när man tagit det snubblande sneskäret ut ur spår, har farten försvunnit. Vilket leder till att man får ta i ännu mera (för jag vill så klart inte avbryta en omkörning). Sen när jag tillslut har kommit förbi håller den omkörde farten uppe. Efter nästa pass ska jag skriva om hur jag agerar när jag bli omkörd (Om det händer då, haha)

De två sista varven åkte jag på ca 28 minuter. Det första fick jag ingen tid på. Kostuppladdningen bestod av kebabtallrik med pommes och efter loppet fyllde jag på med tre mackor varav två med stekta ägg, en stor tallrik Yoggi Yangster (3%) och ett glas juice. Nu är det eftersvettningar som gäller.

Om bloggen


Jag heter Ingrid Kjellström och ska åka mitt första Vasalopp/Öppet spår i år!
Att röra på mig utomhus har varit ett av mina största intressen under hela mitt 23-åriga liv. Däremot är jag ingen jätteerfaren skidåkare och ser fram emot de nio milen med skräckblandad förtjusning.
Här på bloggen kommer jag skriva om mina fram- och motgångar och om de lärdomar jag får på vägen mot startlinjen i Sälen den 26 februari.
När jag inte tränar inför Vasaloppet eller skriver om det pluggar jag till civilingenjör och driver sajten Womengineer.se.
Maila mig på ingridkj@kth.se om du vill komma i kontakt med mig.
Fler bloggar