Världenbloggen

Jesper Sundén

Jesper Sundén

I veckan fick franska skådespelaren Gérard Depardieu ett ryskt pass av Rysslands premiärminister Vladimir Putin. Depardieu vill lämna Frankrike eftersom den franska regeringen vill införa en 75-procentig skatt för höginkomstagare som han själv och eftersom han anser sig illa behandlad av regeringen.

Nu hotar franska skådespelerskan och djurrättsaktivisten Brigitte Bardot att göra honom sällskap. Anledningen är att hon vill hindra avlivningen av två elefanter, Baby och Nepal. Elefanterna hör hemma på Cirkus Pinder och misstänks vara bärare av tuberkulosbakterier.

Bardot skrev tidigare i veckan till president François Hollande och vädjade om att han ska rädda de två elefanternas liv. I dag skärpte Bardot sitt krav: om elefanterna inte räddas gör hon som Depardieu, skaffar ryskt pass och flyttar till Ryssland.

Vem vet, kanske är det bara början på en utvandring av franska celebriteter. När Vladimir Putin sjöng Blueberry Hill häromåret, fanns det i alla fall fler kända fransmän än Depardieu i den entusiastiska publiken – som Alain Delon och Vincent Cassel. Plus ett antal amerikaner – Kevin Costner, Goldie Hawn, Kurt Russell och Sharon Stone.

Se Putins framträdande – och de hänförda kändisarna – här:

Fler bloggar