Annons

Världenbloggen

Jesper Sundén

Jesper Sundén

Förra året tvingades Tysklands försvarsminister Karl-Theodor zu Guttenberg avgå efter att det visat sig att han kopierat stora delar av sin doktorsavhandling. Nu kan det vara dags igen – och den här gången är det själva utbildningsministern som misstänks för fusk.

Anklagelserna om att utbildningsministern Annette Schavan plagierat andras verk i sin avhandling dök upp redan i våras. Men igår tog de mer konkret form. En bloggare som gått igenom avhandlingen påstår att 92 av drygt 300 sidor innehåller utdrag ur annan forskning, utan att det framgår. Bloggaren ”Robert Schmidt” säger till Die Welt att det är fel som inte kan förklaras med okunnighet eller slarv.

Utbildningsministern förnekar anklagelserna.

Nu granskas avhandlingen av Düsseldorfs universitet, där Schavan promoverades 1980. Fortsättning följer.