Annons

Världenbloggen

Karin Henriksson

Karin Henriksson

WASHINGTON Jaha, bland icke-nyheter var denna ganska stor: CNN-ankaret Anderson Cooper bekräftar att han är gay, alltid har varit och alltid kommer att förbli.

Cooper valde att avslöja detta i ett mail till Andrew Sullivan, en vecka efter veckotidningen Entertainment Weekly hade en cover story (mer här) om hur kändisar kommer ut numera. Cooper sa att han alltid försökt värna om en del av sitt privatliv och också hållit tyst om sin sexuella läggning med tanke på att han befunnit sig i farliga krigszoner i sitt jobb som reporter.

Dagen efter avslöjandet kretsar de flesta kommentarer om hur odramatiskt det blivit med homosexualitet i offentligheten. Något som kan spela in i valrörelsen eftersom Barack Obama stack ut hakan (efter en knuff från vicepresident Joe Biden) för ett tag sedan med stöd för samkönade äktenskap.

En annan sak i sammanhanget är f ö att CNN:s tittarsiffror fortsätter att dala. Lägsta sedan 1991, enligt färska nyhetsrapporter som också inbegriper skvaller om bråk i högsta ledningen. Som CNN-tittare är det lätt att konstatera att utbudet är rätt magert och att de ständiga experimenten med nya ankare förvirrar. Såväl CNN som Fox News gick dessutom ut med felaktiga Breaking News om HD-utslaget i torsdags men Fox var snabbare med att korrigera misstaget (fast, skulle vän av ordning invända, HD underkände det s k individuella mandatet under författningens ”commerce clause” och sa först lite senare i texten att det kunde godkännas i och med kongressens rätt att beskatta).