Annons

Världenbloggen

Karin Henriksson

Karin Henriksson

WASHINGTON En sanning ända sedan 2008 har ju varit att Barack Obama skulle samla in 1 miljard dollar till återvalskampanjen 2012 – men nu är det istället republikanerna, GOP, med Mitt Romney, som räknar med en kassa i den storleksordningen.

Detta i alla fall enligt Mike Allen och Jim VandeHei i Politico (hela artikeln) som skriver:

– Republican super PACs and other outside groups … plan to spend roughly $1 billion on November’s elections for the White House and control of Congress, according to officials familiar with the groups’ internal operations. That total includes previously undisclosed plans for newly aggressive spending by the Koch brothers, who are steering funding to build sophisticated, county-by-county operations in key states. … Just the spending linked to the Koch network is more than the $370 million that John McCain raised for his entire presidential … Restore Our Future, the super PAC supporting Mitt Romney, proved its potency by spending nearly $50 million in the primaries. Now able to entice big donors with a neck-and-neck general election, the group is likely to meet its new goal of spending $100 million more.

Men det kostar bara 3 dollar att vara med i utlottningen om en middag med Romney och Donald Trump (detaljer här). Ska bli kul att se om lika många vill vara med som när Obama-kampanjen lockade med George Clooney.

Dagen efter primärvalen i Texas: Mitt Romney nu över 1144-strecket och det blir en ny omgång (31 juli) i senatskampen mellan David Dewhurst och Tea party-favoriten Ted Cruz. Tredje Tea party-framgången på kort tid f ö. Sarah Palin, Rick Santorum och Jim DeMint backade Cruz.