Åtal mot Camerons vänner

News of the Worlds förra chefredaktör Rebekah Brooks och även hennes make Charlie kommer att åtalas för att ha försvårat polisutredningen av den olagliga avlyssning som tidningen har ägnat sig åt. (”Conspiracy to pervert the course of justice”).

Båda är goda vänner till premiärminister David Cameron, vilket är besvärande för honom.

Att han och Rebekah Brooks hade ett nära förhållande bekräftades ytterligare så sent som i förra veckan. Då berättade Brooks inför Leveson-utredningen att Cameron brukade underteckna sina sms till henne med ”LOL”, vilket han trodde betydde ”Lots of Love”. (När hon berättade att det betydde ”Laughing Out Loud” slutade han med det.)

David Cameron och hans regering riskerar att pressas av skandalen kring Murdochs numera nedlagda tidning News of the World under lång tid framåt. Inom ett par veckor ska även Cameron kallas in till förhör inför Leveson-utredningen, som försöker nysta fram alla trådar i avlyssningshärvan.

Ytterligare fem personer med koppling till News of the World kommer att åtalas för samma brott som makarna Brooks.

Totalt är det mer än 40 personer som misstänks för olika brott i samband med avlyssningshärvan.

Visa kommentarer (31 st)

Välkommen att säga din mening på SvD.se. Våra regler är enkla: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. För att få kommentera på SvD.se måste du registrera ett konto med Disqus eller använda ett befintligt konto på Facebook, Google, Yahoo eller OpenID.
Vänliga hälsningar, Fredric Karén, chefredaktör SvD.se Läs reglerna i sin helhet

 • Anonym

  Åtalen kommer allt  närmare  David Cameron, när det väl uppdagas att han och hans parti använt sig av samma arbetsmetoder så kommer han få problem.

 • Anonym

  Dumheter och politiskt önsketänkande. Labourregeringarna före Cameron hade betydligt tätare kontakter med Rupert Murdoch.

 • Pingback: Rebekah Brooks « PeoWagstrom's Weblog

 • Pingback: seo services

 • Anonym

  precis-det är som med musiken-de mest utvecklade kompositörerna sysslar med disharmonier för att spela på konventionens strängar-tex schnitke-massage för själen…mahler är också mkt bra. mozart ett litet dresserat underbarn,

 • Anonym

  birgitta var tokig-man hade husormar-snokar som tog råttor och möss-mycket omtyckt husdjur var dessa snokar. en djävul i ugnen-jaha?

 • Anonym

  Förlåt men finns du på riktigt?

 • Anonym

  Ja, apropå artikeln (den du kommenterar under)om ifall hedendomen levde kvar. Uppenbarligen kunde en kristen präst på 1300-talet utan blinka tänka sig att det fanns hedningar i landet…

 • Anonym

  Mitt svar: Det händer då å då att jag vet att jag lever. ( ett försök att vara lite rolig). Dom tre jag nämner nedan är i högsta grad levande å verksamma.
  Angående mitt tillstånd, fråga Gud, honom kan du lita på. 
  Satan vet om mej men tro aldrig på nåot av vad han säger.
  Du är inte skyldig till något vad jag känner till men tror du att du behöver förlåtelse för något, vänd dej till Jesus.

 • Anonym

  Svarar vid artikeln .
  Subject: [svdsewebbteknik] Re: Kunde hedendomen överleva?

 • Anonym

  kristendomen framför allt den katolska var (och är)) en slavreligion för massorna-föraktad av judarna och muslimerna-den är otroligt fördummande-tex när det gäller preventivmedel och abort-hela den här showen kring påven. förrförre påven anses mördad när han började kolla i vatikanens bank som är plundrad-man tog polacken som var tillräckligt dum för att inte förstå mordet och förskingringen  och nu är det tysken, bayraren-tydligen helt hjälplös-dom sitter tills dom dör….

 • http://Svd.se/ Larsviberg

  Birgitta lär ha kunnat flyga. Hon skall ha setts sväva över marken kring Alvastra och Vadstena någonstans.

 • Anonym

  och ca 1000 år senare kom en annan främmande tro in i Sverige, vid ca sekelskiftet 2000 med ca 5-600 tusen anhängare som breder ut sej och  förändrar lagar och underkastar sej de gamla kristna troende. troligen blev kristendomen utrotad in på 2200-talet.

  (ur gammalsvensk historia ,skriven på ospårbar blogg på nätet år 2950 e.kr. ca 1400 e.Muhammed.

 • Anonym

  Kristendomen, Zoroastrismen och Judendomen har faktiskt överlevt i den muslimska världen i mer än tusen år medan katolicismen utrotades på mindre än hundra år i Sverige, fram till 1950 fick faktiskt katoliker inte arbeta som läkare, sjuksyster eller lärare i vårt land.
  Vi svenskar och européer tar alltför ofta för givet att alla andra folk har varit lika intoleranta som vi själva men de kristnas historia i Mellanöstern visar att det finns och alltid funnits alternativ till den europeiska synen på avvikande och minoriteter.

 • http://www.facebook.com/kjellmichael.ahlberg Kjell-Michael Ahlberg

  Hedendomen har alltid överlevt!
  Säger som Moberg: den ville erövra landet för 1000 år sedan och fortsätter så än i dag.

 • Anonym

  Vilka kristna i mellanöstern? Det pågår en intensiv rensing på kristna i mellanöstern och afrika just nu och det av muslimer.

 • Anonym

  Den sk heliga Birgitta eller som jag väljer att kalla henne riskhysterikan brukar dyka upp i diverse sammanhang. Vanligtvis i visioner eller förtals sammanhang. Hon hade som vana att förtala en av Sveriges största kungar Magnus Eriksson. En kung som förstod Skånes – södra Sveriges betydelse. Eftersom Magnus Eriksson löste in panten för det pantsatta Skåne Halland Blekinge och Köpenhamn. Dessa pantsatta länder stals sedan av en tjuvaktig dansk kung istället för att han återlöste panten.

 • http://www.facebook.com/profile.php?id=1502364355 Mats Ahlbäck

  Enligt uppgift blev Eric Clauesson bränd på bål i Stockholm 1492  och samma öde drabbade Ragnvald Odiakarl 1484.Båda hade fortsatt i någon form att utöva den gamla tron.

 • http://twitter.com/Antonescu_i Antonescu I

  Var medeltidamänniskor näthatare? Eller var deras upplevelser och erfaranheter helt enkelt negativa?
  Det är väldigt svårt att älska bara för att vara politiskt korrekt, när magkänslan får en att hata…
  Precis som kärlek, är hat färgblint…och har inga gränser. Man kan inte bara älska per automatik utefter etnicitet, personlighet, utseende etc.

 • Anonym

  Rikhysterikan… :D

  Det är en ironi av Guds Nåde att människan har blivit Europas (EUs) skyddshelgon.

  Efter att ha läst hennes biografi lutar jag åt att hon är vår första dokumenterade seriemördare.

 • Anonym

  ?

 • Anonym

  Snälla , översätt !

 • Anonym

  Och precis på Förintelsedagen 27:e Januari passar DN på att göra ett idolporträtt av Gina Dirawi

 • Anonym

  Okunnigheten och dumheten har ingen särskild dag.

 • Anonym

  Dick är en mycket liten människa – skör och bräcklig men med ett stort ego. Säkert ett mindervärdskomplex från barndomen. När man förnedrar honom kunskapsmässigt så är han snabbt inne och raderar ditt inlägg även fast det är helt i linje med SvDs regler. För honom spelar det ingen roll eftersom man har dragit ner byxorna på honom och det får ju ingen upptäcka. Artikel ovan är ett exempel på hur man kan sprida antisemitism genom att berätta vad ”andra” har gjort i frågan. Här berättar Dick om djur som ska kopplas till judar och av någon anledning så måste han ge två, inte ett, exempel på detta. Sen var det enbart ”tyska” köpmän som förmedlade antisemitism , inte holländska, engelska eller polska? Tror vi på det?

 • Anonym

  det fanns tydligen vissa som visste bättre: smittan lär ha kommit med en svartråtta från ett fartyg som anlöpt bergen 1349 – man visste att lopporna på denna råttras spred pesten. svartråttan utrotades-men är tillbaka-har själv sett en stor sak inne i ett hus på roslagsgatan(där det fanns en snuskig krog)…..gemanerna vaktade alltid sina källor-namnet kjell kommer av källward…

 • Anonym

  Låt mig översätta: Det Antonescu I vill säga är att dåtidens antisemiter inte var dåliga människor, lika lite som deras bröder näthatarna idag. Nej, deras fördomar byggde tvärt om på negativa ”upplevelser och erfarenheter” av judarna. Som Dick precis förklarade ovan så hade Sveriges medeltida antisemiter dock aldrig ens sett judar, varför Antonescu I ”argument” för att försvara antisemiter inte bara är omoraliskt, utan dessutom helt falskt.

 • http://www.svenskarnasparti.se/ FrittSverige

  Ja, det är lustigt hur helt olika folk och grupper, helt utan kontakt med varandra, kan utveckla precis samma fördomar om precis samma grupp. Telepati kanske?
  För så måste det ju vara.. aldrig att det kan finnas en grund för väldigt många ”fördomar”.

 • Anonym

  Så tokigt men du har förkortat SVenska Dagbladet helt fel i din logga. Det ska inte vara SVP utan SVD.

 • Anonym

  Varför skriver du i tredje form när det egentligen bara är du som har en egen åsikt?
  Du borde ha skrivit:
  ”JAG kan inte bara älska AUTOMATISKT utefter etnicitet, personlighet, utseende etc”
  Men att inte älska är inte det samma som att hata. Du vet man kan förhålla sig neutral till olika företeelser också eller bara ignorera dessa….

 • Sonja Sandin

  Jag fann en
  intressant hemsida på engelska, där man uppmanade att läsa sonetterna
  somtidigt som man lyssnar på musiken.  Musiken finns naturligtvis på YouTube.

  http://www.mindpowermp3.com/Why-is-the-Four-Seasons-Vivaldi-So-Popular.html

  Vivaldi – De fyra årstiderna- Våren – YouTube

Främlingsfientligt våld ökar i Sydafrika och tusental immigranter flyr sina hem. I Durban har många immigranter beväpnat sig. Sydafrika

Företag flyr Sydafrika efter brutal våldsvåg

Främlingsfientliga våldet får företag att evakuera personal.

”Förvärrat läge efter försvarsbeskedet”

BRÄNNPUNKT

Bloggare: Hoppet grusades.

”Lättnaden gick att ta på”

perspektiv

”Nu måste Försvarsmakten lösa uppgiften”.

Ryssland delar den
finska valrörelsen

Finland

Politiker oeniga om försvarsinsändare.

Svenska skjuten på Västbanken

Sköts vid demonstration av israelisk militär enligt Aftonbladet.

”OKQ8 borde ersätta kunder retroaktivt”

Bil Sweden: De borde få tillbaka 20 miljoner.

30-tal döda av bilbomber

Irak

IS ska ha tagit på sig ansvaret för dåden i Bagdad.

Tre kända företagare
listar sina favoriter

Entreprenörer

Det drar ihop sig för final.

Här är läsarnas tio kandidater

SvD Affärsbragd

Dags att utse 2015 års entreprenör.

Här finns spåren av oljekatastrofen kvar

usa

"Crap happens" • Fem år efter BP-olyckan.

Svenska skjuten på Västbanken

Sköts vid demonstration av israelisk militär enligt Aftonbladet.

”När SCA blev
slagna på fingrarna”

Svanell

Om vårt mest definierande drag.

”En tidsfråga innan
det sker en olycka”

lärarbrist

Förbund: Det är oroväckande.

Bristen förvärras i Stockholm

förskollärare

Fler outbildade än i övriga landet.

Är det så här vi
ska sova på planet?

god natt

Här är Boeings nya uppfinning.

Bilder

Så krossades Hitlers huvudstad

70 år sedan: Så intogs Hitlers fäste.

Dokument funna om Eichmanns rättegång

Bureau 6

Fångades och fördes till Israel.

Så gick det för naziförbrytarna

Bilder

Gåtan kring Mengeles flykt fick sin lösning.