Annons

Världenbloggen

Jesper Sundén

Jesper Sundén

News of the Worlds förra chefredaktör Rebekah Brooks och även hennes make Charlie kommer att åtalas för att ha försvårat polisutredningen av den olagliga avlyssning som tidningen har ägnat sig åt. (”Conspiracy to pervert the course of justice”).

Båda är goda vänner till premiärminister David Cameron, vilket är besvärande för honom.

Att han och Rebekah Brooks hade ett nära förhållande bekräftades ytterligare så sent som i förra veckan. Då berättade Brooks inför Leveson-utredningen att Cameron brukade underteckna sina sms till henne med ”LOL”, vilket han trodde betydde ”Lots of Love”. (När hon berättade att det betydde ”Laughing Out Loud” slutade han med det.)

David Cameron och hans regering riskerar att pressas av skandalen kring Murdochs numera nedlagda tidning News of the World under lång tid framåt. Inom ett par veckor ska även Cameron kallas in till förhör inför Leveson-utredningen, som försöker nysta fram alla trådar i avlyssningshärvan.

Ytterligare fem personer med koppling till News of the World kommer att åtalas för samma brott som makarna Brooks.

Totalt är det mer än 40 personer som misstänks för olika brott i samband med avlyssningshärvan.