Världenbloggen

Karin Henriksson

Karin Henriksson

WASHINGTON Nya krisbulletiner från presidentkandidaten Newt Gingrichs kampanj: staben bantas och kampanjchefen är utbytt.

Efter segern i South Carolina i slutet av januari har det ju, med undantag för Georgia, inte gått något vidare för den förre talmannen.

Men han tänker inte ge upp. I en intervju i radiostationen WTOP i Washington på onsdagen vidhöll han att Mitt Romney måste kämpa för att få nomineringen. Han sa också:

– None of you guys would call a football team or a basketball team and say, ’Why don’t you drop out?’ You’d say, ’There’s a season. Let’s play the season

Och, säsongen, ja, den skulle sålunda vara slut vid ”finalen”, alltså partikonventet i Tampa i Florida som inleds den 27 augusti. Romney måste då få stöd av 1144 delegater (här senaste ställningen, för Gingrich är gapet väldigt stort…).

Någon comeback för Gingrich är det svårt att tro på även om han har en hel del på programmet, att döma av webbsidan, vidare skickade han ut ett mejl med sitt alternativ till Obamas vårdlagstiftning som diskuterades i HD för tredje dagen i rad.

Nästa drabbning sker på tisdag, den 3, med primärval i District of Columbia, Maryland och Wisconsin.

Fler bloggar