Världenbloggen

Karin Henriksson

Karin Henriksson

WASHINGTON Det många (i alla fall kvinnor) skulle vilja veta är hur Callista Gingrich kan få till den där hårtesten som orörligt svepts ovan resten av den stela platinablonda frisyren.

Nå, det får man inte veta i det som skrivs om kandidathustrun som tyst står vid maken Newt Gingrichs sida på valmöte efter valmöte, i delstat efter delstat.

I ett djupporträtt i The New Yorker säger en kvinnlig representant för den kristna höger som normalt inte godtar skilsmässor eller otrohet att ”den tredje hustrun inte kan bli First lady” men socialkonservativa väljare i alla fall i South Carolina höll inte med om det.

Repliken från en anonym rådgivare som, kanske, fångats upp av fler är att Newt Gingrich fick punga ut hundratusentals dollar till juvelerarfirman Tiffany för att Callista skulle gå med på att ställa upp på en presidentvalskampanj med allt vad det innebär.

Den gifte Newt Gingrich påbörjade en affär med den 23 år yngre kongressanställda Callista Bisek när han anförde korståget i representanthuset mot president Bill Clinton – för att denne haft en affär med en tjugo år yngre praktikant.

Callista Gingrich, som sjunger i en kör i Washingtons ståtliga katolska katedral, fick Newt Gingrich att konvertera till katolicismen. Hon är en av delägarna/medarbetarna i Gingrichs pr-verksamhet och har skrivit en barnbok om elefanten Ellis – i form av en guide till amerikanska historien.

– Ann Romney presenterar ofta sin make, genom kärt småprat om makens många ädla egenskaper, konstaterar New York Times Maureen Dowd i en sedvanligt infam betraktelse över den förre talmannens ”desperata famlande efter förlorad makt” och hustruns roll i kampanjen. Läs här.

Och, litet bildbevis från en av mina egna vandringar på kampanjstigen:

P.S. Den som verkligen undrar, om frisyren alltså, kan googla ”Callista Gingrich hair”, så dyker det upp intervjuer med damfrisörer.

 

 

 

 

 

Fler bloggar