Världenbloggen

Karin Henriksson

Karin Henriksson

WASHINGTON Historien om hur Mitt Romney lät familjens hund Seamus åka med på biltaket under en semesterresa till Kanada har berättats väldigt många gånger vid det här laget – särskilt av krönikörerna Gail Collins och Maureen Dowd i New York Times.

Men nytt är att Barack Obamas kampanjstab tagit upp temat i landet med 78 miljoner hundar. Först med Twitter-meddelanden från strategen David Axelrod om ”Hur omtänksamma ägare transporterar sina hundar” med foto där Obama kliar Bo under hakan inne i presidentlimousinen. Sedan med en ny Facebook-sida, Pet Lovers for Obama.

Det var ingen vidare publicitet för Mitt Romney, så där på primärvalsmorgonen, när tv-kanaler plockat fram gamla intervjuer där han försvarar tilltaget med att buren var lufttät och att Seamus frivilligt hoppade in i den. Motståndaren Newt Gingrich har använt sig av den här episoden i sin kampanjreklam i Florida och på valmötena som här där har plakat med texten Dogs Against Romney skymtat. Wikipedia kan vidare berätta att den irländska settern Seamus inte längre är i livet.

Fler bloggar