Annons

Världenbloggen

Karin Henriksson

Karin Henriksson

WASHINGTON Förr fick Ron Paul inte vara med i debatterna – men det får han nu och i tisdagens (11:e i ordningen) drabbning mellan de republikanska kandidaterna gjorde han mycket väl ifrån sig.

Rubrikerna handlar annars mest om att extalmannen Newt Gingrich sträckte ut hakan med en vädjan om ”humanitär” inställning till illegala invandrare som befunnit sig i USA i årtionden. En liknande hållning bidrog till att Texasguvernören Rick Perry dalade i mätningarna.

Newt Gingrich är ju annars den senaste i raden kandidater som avlöst varandra i opinionstoppen. Det är mycket få som tror att Gingrich kommer att hålla s a s ända fram (mer bagage än stadsbuden, som någon sa). Redaktörerna på Drudge Report drar till med rubriken ”Pauls tur nu?” till denna genomgång i Christian Science Monitor om läget i Iowa. Här länk till debattvideon och lite om innehållet, där kongressmannen Ron Paul från Texas sa att Patriot Act är opatriotisk och gång på gång framhöll att USA absolut inte bör dra in i några nya krig – utan låta andra länder, inklusive Israel, att ta hand om sig själva. Här mer om vad de övriga sa om Israel, t ex Mitt Romney som tänker avlägga sitt första officiella besök i det landet om han väljs till president.