Annons

Världenbloggen

Karin Henriksson

Karin Henriksson

WASHINGTON Sarah Palin är tillbaka i rubrikerna igen.

Först, i spekulationer om att det kanske trots allt inte är för sent för henne att ställa upp i valet 2012 nu när den ene efter den andre av kandidaterna säckar ihop.

Sedan, om vad som borde hända med USA:s mest hatade person just nu, fotbollscoachen Jerry Sandusky, som anklagas för att ha förgripit sig på minderåriga pojkar under många år.

– Låt honom dingla från det högsta trädet. Jag tar med rep.

Greta van Susteren, programvärd On the Record i Fox News, frågade då försiktigtvis den förra guvernören i Alaska och republikanska vicepresidentkandidaten om hon inte anser att det borde bli rättegång först:

– Om han är skyldig till anklagelserna och förstörde unga människors liv måste han straffas på hårdast tänkbara vis.

Ämnet (sändningen den 15 september) var annars den färska mätningen som visar att det är jämnt skägg mellan fyra av kandidaterna i Iowa där första kraftmätningen äger rum i januari. Alltså: Mitt Romney (som överraskande seglat upp), Herman Cain, Ron Paul och Newt Gingrich.

– Besvärligt läge för Cain, konstaterade Palin om sextrakasserianklagelserna med tillägget att hon minsann vet hur det är att bli felaktigt anklagad för saker.

Webbesökarna kan f ö gissa vem som blir Palins, på en GretaWirePoll.

Flera personer på Penn State University har avskedats i den växande skandalen kring tränarna i det framgångsrika collegefotbollslaget. Sandusky hävdade i en intervju häromkvällen att han är oskyldig men en del av replikerna, om att han duschar och ”horse around” med pojkarna efter träningen, lät obehagligt suspekta. Det senaste, plus bakgrund och chattar, på lokala sajten philly.com.