Annons
X
Annons
X

Världenbloggen

Karin Henriksson

Karin Henriksson

WASHINGTON Illa för Perry – bra för Romney.

Så lyder snabbsummeringen av torsdagkvällens tredje debatt mellan de republikanska kandidaterna. Texasguvernören Rick Perry har inte lärt sig tillräckligt mycket från de två tidigare framträdandena och befinner sig på tvärs med en del övertygelser bland kärnväljarna.

Opinionsmätaren Frank Luntz noterade mycket kraftiga negativa utslag på Perrys försvar för att låta barn till illegala invandrare få gå på delstatsfinansierade colleges. Det gav Mitt Romney ett av flera tillfällen att gå till attack i debatten i Fox News, nämligen att det kan vara svårt att förstå varför illegala invandrare ska få åtnjuta 100000 skattedollar. Romney förefaller mer avslappnad av och framstår som en vassare debattör, medan Perry hade svårt att försvara sig.

Enligt William Kristol i The Weekly Standard, inlägget här under rubriken Yikes!, var det bara Romney och Rick Santorum som gjorde skapligt ifrån sig.

Michele Bachmann hade s a s inte en bra kväll och i vanlig ordning nämndes inte Ron Paul i mediereferaten trots att hans supportrar anser att han segrade.

Ännu en rubrik kan läggas till vår- och sommarserien om kandidaterna på Världen-bloggen:

President Gary Johnson?

Exguvernören i New Mexico gjorde dock inget vidare ifrån vid sin debut på scenen med de övriga åtta (nio är för övrigt alldeles för många), men det blev mycket skratt åt hans skämt.

Möjligen krävs en förklaring först av begreppet ”shovel-ready”: projekt som är så långt gångna att det bara är att sätta spaden i marken, alltså det som skulle vara ledstjärnan för vägarbeten och byggjobb i Barack Obamas stimulanspaket.

– Min grannes två hundar har skapat fler ”shovel-ready” jobb än presidenten.

Dessvärre avslöjades det morgonen efteråt att han kan ha snott skämtet från Rush Limbaugh.