Annons

Världenbloggen

Karin Henriksson

Karin Henriksson

WASHINGTON Gissningarna fortsätter om huruvida kongressmannen Anthony Weiner (som visade sig ha skickat ganska så många sexmail och tweetar) kan sitta kvar.

I väntan på svar har sajten The Daily Beast roat sig med att jämföra sexskandaler i de bägge partierna, komplett med förbrytargalleri.

Först konstateras att antalet sådana skandaler ökat dramatiskt, bl a till följd av en ny mediekultur.

Över 60 fall under 20 år granskades och facit blev: republikanerna har stått för fler skandaler (35 mot 28) men demokraternas har varit saftigare (13 av 20, enligt Daily Beasts metodik). Vidare sägs att demokraterna oftare gör sig skyldiga till trakasserier och sex med underlydande och minderåriga, medan republikanernas problem hänger samman med prostituerade, hyckleri och mycket unga män.

New York Times, lokaltidningen i Weiners valkrets, rapporterar här att republikanerna granskat vilka demokrater som tagit emot kampanjpengar av Weiner. Meningen är att hänga ut kongressdemokrater som redan sitter löst till inför nästa års val och det är fler än 15 namn på just denna lista, t ex Betty Sutton i Ohio som uppger i Cleveland Plain Dealer att hon skänkt de 1000 dollar hon fått från Weiner till välgörande ändamål.