Utvecklingsbloggen

Ola Henriksson

Ola Henriksson

Sedan årsskiftet är utvecklingsavdelningen på SvD.se förstärkt med ännu en utvecklingsredaktör. Maria Å Lindvall kommer senast från en tjänst som webbredaktör på DN.se. Men dessförinnan har hon hunnit med alla de stora Stockholmstidningarna, och det är inte första gången hon är på SvD.

– Det har hänt mycket sedan jag var här 2008. Alla är mycket mer engagerade i den digitala utvecklingen. SvD är generellt framåt vad gäller digitalt, man är inte rädd att ta steget in i framtiden.

Maria började som ung-redaktör som 16-åring på VLT och fick ett fast jobb på VLT.se 2003. Sedan dess har hon brunnit för digital publicering.

– Man får snabb feedback, det är en direkt kommunikation med läsarna som jag gillar.

Vad är det roligaste med det här jobbet?

– Att få jobba med utveckling som ger läsarna mervärde. Jag vill hitta sätt att utveckla nätets möjlighet att bredda journalistiken.

Vilka är dina digitala förebilder?

– Jag har lärt mig mycket av Aftonbladet där jag hade en flygande roll mellan utvecklingsavdelningen och redaktionen. Huffington Post är en annan favorit. De är duktiga på att presentera materialet.

Vad gör du konkret på SvD.se just nu?

– Jag håller på med ett projekt som ska göra oss bättre och tydligare på att presentera vårt material på rätt sätt på rätt ställe, så att läsarna lättare ska hitta det de vill läsa. Bland annat gör vi A/B-tester för att få svar på hur vi kan utnyttja ytorna bättre på startsidan och i anslutning till artiklarna.

Vill du veta mer om det projektet, kontakta Maria direkt eller håll utkik här på utvecklingsbloggen där vi fortlöpande kommer rapportera om vad vi håller på med på SvD.se.

 

Fler bloggar