Annons

Utvecklingsbloggen

Ola Henriksson

Ola Henriksson

En lite muntrare utvecklingsrapport än vanligt kommer den här veckan. Orsaken är att SvD.se har utsetts till Årets dagstidning digitala medier, vilket vi är mycket glada och stolta över. I juryns motivering nämns att vi ”med begränsade resurser vågat gå mot strömmen och skapat något nytt och visionärt”. SvD:s tighta och kompetenta utvecklarteam med Simon Larsson, Daniel Halldin, Calle Österlind och Johan Möller är några av de stora hjältarna här.

Varje vecka genomför vi små och stora förändringar på SvD.se. Några av dem märker du direkt, andra finns där utan att synas och annat görs bara för att förbättra för oss som administrerar sajten. Men huvudsyftet med allt är att förbättra för er användare och hela tiden göra sajten lite bättre.

Här kommer en kort sammanfattning av nyheter och förändringar på SvD.se den senaste veckan. Veckans deploy innehöll 20 nya funktioner, buggfixar och mindre justeringar. De viktigaste är:
– nya mätskript för AT-internet (trafikstatistik)
– byggt om Mest kommenterat-listor mot Disqus API 3.0
– fixat buggar i intern sök-indexering
– justering av laddningen av Outside-annonsen på startsidan
– uppdaterat videospelaren för filmtrailers

En sak vi implementerade för några veckor kom i och med gårdagens utmärkelse i bruk i dag på morgonen, se bilden nedan: