Utvecklingsbloggen

Johan Möller

Johan Möller

Ettan på SvD.se har alltid laddats om automatiskt var tionde minut för att hålla sidan så fräsch som möjligt. Det har varit en service till läsarna och en garanti för att ingen ska behöva läsa gårdagens nyheter. Väldigt många av de svenska nyhetssajterna har haft denna funktion.

Den 12 september uppdateras reglerna för KIA-index och en av de nya punkterna är att varje sidvisning som ska räknas måste vara till följd av en mänsklig hands agerande. Vi tar därför bort den automatiska omladdningen av ettan, medvetna om att detta kommer att minska antalet redovisade sidvisningar. Vi har tidigare tagit andra liknande beslut för att renodla våra siffror och få så bra underlag till våra annonsörer som möjligt.

Istället lägger istället till en ruta med information om ev nya eller uppdaterade artiklar med uppmaning att ladda om sidan manuellt.

Den här funktionen kommer vi att skruva lite på under den kommande veckan. Vi har diskuterat balansgången mellan att ta med varje ompublicerad artikel på hela sajten eller bara nya artiklar på övre delen av ettan. Å ena sidan vill vi visa att det händer mycket på SvD.se, men å andra sidan vill vi inte förvirra läsarna med ändringar som inte ens syns på ettan. Just nu tar vi bara med nya och eller ändrade artiklar på den övre delen.

Hör gärna av dig med kommentarer på den här funktionen!

Fler bloggar