Annons

Utvecklingsbloggen

Johan Möller

Johan Möller

Uptime for SvD.se: Last 30 days Response time for SvD.se: Last 30 days

Nu har april avslutats och vi kan se i våra externa Pingdom-mätningar av SvD.se att den inte varit så här stabil sedan december 2009. Det går minst ett test varje minut från ca 25 platser runt jorden och av de minst 43200 tester som genomfördes i april blev endast fyra rapporterade som felaktiga. Detta gäller de flesta av de andra stora sajterna också:

E24.se    100,00% 0 min nedtid
Aftonbladet.se 99,99% 4 min nedtid
SvD.se     99,99% 4 min nedtid
Expressen.se  99,99% 4 min nedtid
DI.se     99,99% 5 min nedtid
DN.se     99,99% 6 min nedtid

Så stabilt är det, men snabbt är det ännu inte. Även om sajten svarar snabbare nu än någonsin, upplevs inte sajten i webbläsaren som lika rapp. Vi har satt ett väldigt offensivt mål att kapa renderingstiden på sajten, men tyvärr har vi sett en negativ trend under april. Vi har vid varje deploy lagt till mer och mer funktionalitet på sajten, som ju var ganska ren och snabb direkt efter lanseringen, och ser i våra mätningar över renderingstiden att det påverkar tiden negativt.

Men vi har fokus på detta, det är vårt mål och vi har renderingstiderna uppe på vår övervakningsskärm – uppdaterade i realtid hela tiden.