Annons

Utvecklingsbloggen

Johan Silfversten Bergman

Johan Silfversten Bergman

Den finurliga och smått beroendeframkallande positioneringstjänsten Foursquare har många hängivna fans. Även vi på SvD.se gillar Foursquare och sedan igår tipsar vi om aktuella biorecensioner när du checkar in på någon av de större biograferna i och omkring Stockholm.

Så här kan det till exempel se ut om du checkar in och kollar tipsen kring Filmstaden Heron City.

Intill tipset finns en länk till svd.se/4sqfilm som tar dig en mobilanpassad version av SvD:s filmrecensioner.

filmrecension på foursquare

Filmrecensionerna är ett populärt inslag på SvD.se och det känns helt rätt att de är först ut i vårt lilla experiment med Foursquare. Det är ett material som uppdateras kontinuerligt och är ständigt aktuellt i den fysiska miljö vi placerat det. Kanske kan de till och med hjälpa till med att guida till en bättre bioupplevelse?

Även om vår Foursquarekoppling är ett enkelt test i det lilla finns det onekligen något kittlande med att koppla ihop journalistiskt material med fysiska platser. Tänk dig att checka in vid Slussen och hamna på en sida med SvD:s samlade bevakning av den omdebatterade ombyggnaden. Eller att checka in på Kulturhuset och kunna läsa en fyllig Under streckare om arkitekten Peter Celsing som ritade byggnaden. Möjligheterna är lika många som spännande.

Och förresten, lägg gärna till SvD.se som vän på Foursquare.