Annons

Utvecklingsbloggen

Johan Silfversten Bergman

Johan Silfversten Bergman

Igår var det återigen dags för vår realtidssajt SvD Realtid, sedd senast vid prinsessbröllopet. Under en hektisk eftermiddag och kväll servade vi våra läsare med det absolut senaste i både text, bild och video. Axel Andén på Medievärlden ger, precis som många läsare, sajten högsta betyg och MKSE skriver här lite kort om tekniken bakom.

Att byta utseende på förstasidan ställer hårda krav på både redaktion och teknik men vi är mycket nöjda med slutresultatet. Trycket på sajten var under kvällen stundtals hårt och vi drabbades också av vissa leveransproblem från våra samarbetspartners Svenska grafikbyrån och Netdialog. Detta medförde i sin tur en del längre svarstider på vissa komponenter än vad vi önskat.

Igår var också det första verkligt hårda trafiktestet av vår nya WordPressinstallation. Nio reportrar rapporterade live från lika många valvakor med mycket lyckat resultat. Vi fortsätter nu arbetet med att flytta över alla våra gamla och aktiva bloggar till WordPress. Ett ganska omfattande arbete som vi säkert kommer att återkomma till här på utvecklingsbloggen.

Slutligen, vi är som tidigare konstaterat mycket nöjda med realtidssajten, både i form och koncept. På många sätt är sajten en direkt påminnelse om vilken unik produkt webben är och kan vara. Att tillexempel se Alexandra Hernadi och Karin Thurfjell svara läsare, referera utspel, intervjua experter och länka till bakgrundsmaterial och livebloggare i realtid, är i min bok nog det närmaste man komma ett skolexempel på lyckad webbjournalistik.