Annons

Utvecklingsbloggen

Johan Silfversten Bergman

Johan Silfversten Bergman

Sedan någon vecka tillbaka finns Twitters egna Twitterknapp på artiklarna på SvD.se Vi har tidigare använt oss av en lösning från Tweetmeme för att visa retweets och erbjuda läsaren möjligheten att dela artikeln vidare. Tweetmeme har fungerat bra men övergången till Twitters egna knapp känns naturlig på flera sätt:

* I och med att Twitter släpper en egen knapp närmar vi oss någon typ av branschstandard för hur en Twitterknapp ska se ut och fungera. Detta hjälper både oss och läsarna.

* Med den nya knappen blir det enklare för läsaren att både dela en artikel och få tips om vilka konton att följa.

* Med ett eget API kommer vi kunna utveckla och anpassa knappen och dess kringtjänster på ett sätt som passar SvD.se

* Lättare åtkomst till statistik kring hur knappen används.

Expressen var tidigt ute med den nya lösningen och tidningens sociala medier-redaktör Emanuel Karlsten har bland annat skrivit om det här. Vi var inte lika snabba men har å andra sidan skruvat lite på utförandet för att det bättre ska passa SvD:s olika Twitterkonton.

Delar du exempelvis en artikel från vår nya Opinionssajt skickas tweeten antingen via kontot @SvDledare eller @SvDBrannpunkt beroende på vilken typ av artikel det handlar om. Samma sak gäller också för artiklar på sektionerna Mat & Hälsa och Resor.

Ett bra sätt för våra läsare att upptäcka SvDs olika Twitterkonton tycker vi.

Om du har åsikter, tankar eller idéer kring den nya Twitterknappen eller sett intressanta byggen med dess API får du gärna lämna en kommentar.