Annons

Utvecklingsbloggen

Calle Österlind

Calle Österlind

SvD söker en utvecklare för omedelbar anställning. Vi är en liten och snabbfotad organisation och du kommer bli en viktig del i utvecklingsarbetet på SvD.se. Du ska vara med och utforma och påverka tekniken bakom en av Sveriges ledande nyhetssajter och se till att vi fortsätter leda utvecklingen, och vi förutsätter att du kan bidra med egna initiativ.

Vi som söker dig är en avdelning på fem personer som utvecklar tekniken bakom SvD.se och relaterade tjänster. Driften av sajten sköter vår partner Qbranch. Vår beställare är SvD:s webbredaktion och du kan läsa mer om hur vi jobbar tillsammans med redaktionen i denna intervju.

Kvalifikationer
Våra sajter produceras med Escenic Content Engine, som utnyttjar ett JSP-mallverk för presentation av innehållet. Din huvudsakliga uppgift blir att utarbeta och vidareutveckla nya tjänster för SvD.se och då vi är förhållandevis få så kräver arbetet att du kan lösa en uppgift med alla steg från jsp-programmering i backend till frontend-presentation med HTML och javaskript.

Vi tror att du:
* har stor erfarenhet av java och framför allt jsp-programmering.
* har stor kompetens inom webbutveckling och webbstandarder som W3C och WAI.
* är väl insatt i XHTML, CSS, javaskript, jQuery och alltid letar efter ”best practice” när du kodar.
* kan koda för alla stora webbläsare och har kunskap om eventuella fallgropar.
* har en stark känsla för kvalitet och sätter stolthet i ditt arbete.

Meriterande är även:
* databaskompetens, framförallt inom MySQL.
* ett öga för färg och form samt vana av Photoshop eller Gimp.
* erfarenhet av tyngre Java-utveckling.
* kunskap inom PHP.

Tjänsten avser anställning på heltid och är öppen för omedelbart tillträde. Vi sitter just nu i öppet kontorslandskap på Mäster Samuelsgatan i centrala Stockholm, men kommer vid årsskiftet 2010/2011 att flytta ihop med Aftonbladet och övriga Schibsted-företag i nya Kungsbrohuset.

Ansökan
Välkommen att skicka din ansökan till Calle Österlind, 08-135493 snarast. Intervjuer sker löpande så sök med en gång, dock senast den 27:e augusti.

Facklig företrädare för Unionen är Annika Hellsten-Fabbri, tel 08-135430.